Seçime girme hakkı kazanan parti sayısı 20'ye çıktı

Yüksek Seçim Kurulu, 6 Haziran'da Afyonkarahisar/Güney Beldesi Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için yapılacak ara seçim nedeniyle aldığı karar kapsamında, 20 siyasi partinin seçime katılabilecek koşulları taşıdığını belirledi. Gelecek Partisi'nin de yeterliliğini tamamlaması ile birlikte 19 olan sayı 20'ye yükseldi.

5 yıl önce, nüfusu 2 binden az olduğu için statüsü belediyelikten köye dönüştürülen Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi, Danıştay kararıyla yeniden belediyeye dönüştü. İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan kararla Güney Beldesi, tüzel kişilik kazanarak Belediye Seçimlerine katılma hakkı kazandı. Güney Beldesi'nde seçim yapılıncaya kadar Belediye Başkanlığı görevi Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer'e verildi.

YSK KARARI RESMİ GAZETE'DE

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için ara seçim yapılmasına yönünde aldığı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.YSK, Afyonkarahisar/Güney Beldesi Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için yapılacak seçim nedeniyle aldığı karar kapsamında, 20 siyasi partinin seçime katılabilecek koşulları taşıdığını belirledi.

GELECEK PARTİSİ DE KOŞULLARI SAĞLADI

İYİ Parti YSK temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Gelecek Partisi'nin de katılımı ile seçime girme hakkı kazanan parti sayısının 20'ye yükseldiğini duyurdu.

Öztürk sosyal medyada yaptığı açıklamada, "YSK'nun, 24.03.2021 tarihinde 19 olarak belirlediği seçime girme yeterliğine sahip parti sayısı Gelecek Partisi’nin eklenmesiyle 20’ye çıktı. Bunlar; İYİ Parti, AK Parti, Anavatan Partisi, BTP, BBP, CHP, Deva, DP, DSP, Gelecek Partisi, Genç Parti, HDP, Hürdava Partisi, MHP, MYP, Sol Parti, Saadet Partisi, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi" dedi.

Seçime girme hakkı kazanan parti sayısı 20'ye çıktı ile ilgili etiketler Yüksek Seçim Kurulu Gelecek Partisi YSK seçim siyasi parti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.