Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı'yla ilgili tahliye kararı üzerine yeni bir Gezi kalkışması organize edildiği bilgisine ulaşıldı. Seçim odaklı provokasyon, bir öğretim görevlisini ihbar mektubu ile deşifre oldu

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuarı'yla ilgili tahliye kararı verildi.

Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından üniversiteye gönderilen tebligatta, yerleşkenin 25 Haziran saat 13.00'e kadar tahliye edilmesi, aksi takdirde 26 Haziran saat 13.30'da tahliyesinin yapılacağı bildirildi. Binanın müze olarak kullanılacağı belirtildi.

Muhalif medyada yer alan provokatif haberlerde ise 26 Haziran günü okulun doğalgazının, elektriğinin ve suyunun kesileceği öne sürüldü.

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL

AÇIKLAMA GELDİ!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Dolmabahçe'de kullandığı binadan tahliyesi tartışmasında, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'ndan da açıklama geldi.

Üniversitenin iddiasının aksine tahliye kararının hukuki olduğunun altı çizildi, binanın restore edilerek kütüphane ve kültür merkezi olacağı kaydedildi.

"GEZİ OLAYLARI" BENZERİ PROVOKASYON HAZIRLIĞI!

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Güzel Sanatlar Ünversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışan bir kişiden önemli uyarılar geldi.

Yetkili makamlara bir ihbar mektubu gönderen öğretim görevlisi, ihbar mektubunda şu ifadeleri kullandı;

"Tam da seçim arefesinde karşımıza üzücü bir olay çıkmak üzere olduğu öngörüsünü taşımaktayım. 26 Haziran 2018 tarihinde Salı günü MSGSÜ Devlet Konservatuarının Beşiktaştaki binasının (polis güçleriyle) zorla devralınacağına dair birçok SMS – WhatsApp mesajı ve diğer Sosyal Medya organlarında bu olayın köpürtüldüğünü üzülerek görmekteyim.

Bu meyanda binanın önünde toplanılması ve binanın sularının ve elektriğinin kesileceği, polisin içeridekilere müdahale edeceği yönündeki infial uyandıracak nitelikte bazı köpürtülmüş mesajlar, olayın “GEZİ PARKI OLAYLARI” döneminde sosyal medya vs yer alan provakatif mesajlara benzer nitelikte olduğunu görmekteyim.."

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 2 
Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 3

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 4

 

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 5

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 6

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL - Resim : 7

Bu yöndeki mesajları ilgilere ileten öğretim görevlisi, konunun tamamen mülkün el değiştirmesi ile ilgili olduğunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu;

"Fakat Konservatuvarın kapatılacağı yönündeki yukarıdaki benzer haberler çok önemli bir insan kitlesini galeyana getirecektir. Okul Yönetimi iyi niyetli hanımefendilerden oluşuyor.. Kötüleşebilecek senaryoları akıllarına getirmek istemiyorlar... Aynı gün tüm Üniversite senatosu ve Rektör binaya gelecekler.

Anılan Tarihte (26 Haziran 2018) okulda birçok sınav yapılacağı için birçok öğrenci ve öğrenci velileri de bulunacaktır. Yani tanıdık veya tanımadık bir sürü insan orada olacak...Velilerin arasında asla bilemeyeceğimiz provaktör kişilerin olabileceği ve kışkırtma yoluyla birçok vatandaşımızın birbiriyle Gezi Parkı sürecinde olduğu gibi karşı karşıya gelebileceği endişesi üzerine böyle bir rapor hazırlamak ve sizleri bu konuda şahsım adına bilgilendirmeyi ; sevgili Milletim ve Devletime karşı bir borç sayıyorum."

 

 

Seçime 1 gün kala yeni "Gezi" kalkışması! / ÖZEL ile ilgili etiketler Mimar Sinan üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.