Seçim yasası görüşmelerinde gerginlik!

Seçim kanununda değişiklik yapılması teklifinin görüşmeleri başladı. Görüşmelerde MHP ile CHP arasında baraj ve oy tartışması yaşandı.

Seçim kanununda değişiklik görüşmeleri Mecliste tansiyonu yükseltti. 

CHP'li Bülent Tezcan yaşanan tartışmada "Ya, bizi niye uğraştırıyorsunuz? O zaman gelin, hep beraber bir teklif verelim. Birlikte diyelim ki, Milliyetçi Hareket Partisinin ihtiyacı olan oran neyse baraj odur diyelim. Niye 3,7,5,8 diye uğraşıyorsunuz? O artık oylardan yararlanarak kaç tane milletvekilini buraya getirdiğinizi söyleyin. Sizin derdinizi çok iyi biliyoruz. O Saadet Partisi'nin, İyi Parti'nin, diğer partilerin artık oylarından...” ifadelerini kullandı.

CHP'li Bülent Tezcan ve MHP'li Muhammed Levent Bülbül’ün seçim barajının yüzde 7 olarak öngörülmesi üzerinden yaptığı tartışma gerginliğin fitilini ateşledi.

Tezcan “Ya, niye yüzde 3 getirmiyorsunuz? Yok, MHP'nin ihtiyacına göre belirleyeceğiz, siyaset mühendisliği yapacağız." diyorsunuz. Ama boşuna uğraşıyorsunuz. MHP için yüzde 7'nin belirlendiği noktasındaki beyanınızı çok talihsiz buluyorum yani geçen seçimde MHP’yi yüzde 2'ye, 3'e layık görüyordunuz; Milliyetçi Hareket Partisi üzerine oynanan bütün oyunlara kurulan bütün tuzaklara rağmen geldi.” sözlerini kullandı.

Karşılıklı sataşmalar ardından MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı yerinden kalkarak CHP sıralarına yürüdü. CHP milletvekilleri de aynı şekilde karşılık verdi. Yaşanan gerginlikte araya giren milletvekilleri kavgayı önledi. Oturuma ara verildi.

Seçim yasası görüşmelerinde gerginlik! ile ilgili etiketler TBMM CHP gerginlik bülent tezcan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.