Seçim merkezine kesik insan kafaları ve ceset parçaları fırlatıldı!

Meksika'daki kanlı seçim sürecinde 200 günde 90 siyasetçi öldürüldü. Seçimdeki en korkunç olayı ile oy kullanmayı bekleyen seçmenler yaşadı. Tijuana şehrinde gerçekleşen iki aydı saldırıda seçim merkezlerine kesik insan kafatasları atıldı. Öldürülen siyasetçiler, seçmenlerine suç örgütleriyle mücadele sözü veriyorlardı.

Son 200 günde 90 siyasetçinin öldürüldüğü seçim sürecinden daha kötüsü olamaz denirken Meksika'daki şiddet bambaşka bir boyuta taşındı.

KESİK İNSAN KAFALARI VE CESET PARÇALARI

Meksika'daki Baja California eyaletinin, genelde suç, vahşet ve uyuşturucu ile ünlenmiş Tijuana şehrinde ise peş peşe gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda seçim merkezlerine kesik insan kafası fırlatıldı.

Sabah saat 09:00 civarında Hacienda de las Palmeras Caddesi üzerindeki 1440 numaralı seçim sandığına yaklaşan kimliği belirsiz bir adam, herkesin şaşkın ve korku dolu bakışları arasında kabine insan kafası atıp kaçtı.

Bu olaydan yaklaşık 40 dakika sonra şehrin başka bir kesiminde içinde ceset kalıntıları bulunan iki adet torba başka bir seçim merkezi yakınına atıldı.

Öğleden sonra yine aynı şehrin Mariano Matamoros mahallesindeki bir seçim merkezine kesik insan kafası atıldı.

MEKSİKA'DA GÖRÜLMEMİŞ ŞEYLER DEĞİL

Suç örgütlerinin kendileri ile mücadele edeceğini düşündükleri tüm siyasetçileri daha seçim aşamasında katletmesi, Meksika'da görülmemiş bir şey değil. Her seçimde ortalama 5 kadar siyasetçinin öldürüldüğü ülkede bu sayı 2018'de 48'e çıkarken; 2021 seçimlerinde bu sayı neredeyse iki katına fırlayarak 90'a ulaştı. 

Seçim merkezine kesik insan kafaları ve ceset parçaları fırlatıldı! ile ilgili etiketler Meksika seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.