"Seçim kaybetmek bizi dinamik tutuyor"

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, siyaset bilimcilerin sebep ve sonuçlarına ciddi kafa yorması gereken sözler sarf etti. TV 100'de Okan Bayülgen'in konuğu olan Salıcı, "Seçim kaybetmek bizi dinamik tutuyor" dedi. Salıcı'nın iktidarda olmaya çalışmak yerine adeta Türkiye'ye pranga olmakla övündüğü bu açıklamalar siyaset dünyasında şaşkınlık yarattı.

AK Parti'nin ilk kez iktidara geldiği 3 Kasım 2002'den bu yana girdikleri tüm seçimlerden yenilgi ile çıkan CHP'den bu duruma ilişkin ilginç bir açıklama geldi. 

Her siyasi partinin amacı bir gün iktidara gelip kendi politikalarını ülkenin gündemi haline getirmektir. Ancak CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın son açıklamalı ortaya koyuyor ki partisinin böyle bir amaç ya da hedefi yok.

Salıcı, TV 100'de Okan Bayülgen'in konuğuydu. 

Bayülgen'in bir sorusu üzerine partisinin çok uzun zamandır
muhalefette olduğununun altını çizen Salıcı, bunun kendilerini güçlü kıldığını ileri sürdü. 

Salıcı, "Çok uzun zaman muhalefette kaldık biz. Çok seçim kaybettik. Ama
ayaktayız. Bu bizi dinamik tutan unsur. AK Parti bir seçim kaybetsin ne olacak?" diye konuştu.

Bu sözler karşısında şaşkınlık yaşayan Bayülgen "Ama kaybetmiyorlar" ifadesini kullanınca da
Salıcı "Bir gün kaybedecekler" diye cevap verdi.

Partisinin iktidar olması ile değil de muhalefette kalmasıyla övünen Salıcı'nın, siyaset bilimcilerin ciddi ciddi kafa yorması gereken sözleri siyaset dünyasında da şaşkınlık yarattı. 

Sosyal medyada ise Salıcı'nın muhalefette kalmaktan memnun olduğunu ortaya koyduğu sözleri "Pranga olmak hoşumuza gidiyor" dedikleri şeklinde yorumlandı.

 

 

"Seçim kaybetmek bizi dinamik tutuyor" ile ilgili etiketler CHP Okan Bayülgen Oğuz Kaan Salıcı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.