Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar? 23 Haziran seçimi!

Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar? 23 Haziran Pazar yani bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmek üzere seçmenler sandık başına gittiler. Seçim yasaklarının başladıktan sonra yasakların ne zaman kalkacağı ise merak ediliyor. Peki Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar? Merak edilen detaylar haberimizde...

Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar? Seçim günü eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak gibi çeşitli seçim yasakları uygulanıyor. Seçim yasaklarından biri ise alkol yasağı. 23 Haziran seçimlerinde alkol yasağının saat kaçta biteceği merakla araştırılıyor. Peki Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar?

SEÇİM YASAKLARI NELERDİR?

Yerel seçimlerde oy verme günü saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Oy verme günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00’den sonra yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

 OY VERME İŞLEMİ SABAH SAAT 08.00'DA BAŞLADI

Seçimde 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi başlamadan önce sandık görevlileri hazırlıklarını tamamlayarak sandık yemini ettiler. Görevliler sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti. Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim"

Seçim günü alkol yasağı saat kaça kadar? 23 Haziran seçimi! ile ilgili etiketler İstanbul YSK 23 Haziran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.