SDG sözcüsü Talal Silo Türkiye'den sığınma talep etti...

DEAŞ’ın merkezi Rakka’nın ele geçirilişi sonrası kentteki stadyumda zafer konuşmasını yapan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Sözcüsü Talal Silo önceki akşam PYD bölgesinden Cerablus’a geçerek salı akşamı ÖSO güçlerine teslim oldu. ÖSO üzerinden bağlantı kurulan Silo’nun, Türkiye’den sığınma talep ettiği, can güvenliği için güvence istediği öğrenildi.

En büyük bileşenini terör örgütü PKK’nın kolu PYD’nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Sözcüsü Talal Silo, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) teslim oldu. Gelişmeyi ilk olarak İngiliz BBC’nin Suriye muhabiri Riam Dalati, Twitter hesabından duyurdu. Dalati, Talal Silo’nun Cerablus’a geçtiğini ve ÖSO ile Türk yetkililer tarafından karşılandığını bildirdi.

ÖSO’DAN AÇIKLAMA

ÖSO ise Talal Silo’nun teslim olmasını ‘sığınma’ olarak niteledi. AA’ya göre Twitter hesabından yaptığı açıklamada ÖSO, “Suriye Demokratik Güçleri SDG (PKK/PYD) Sözcüsü Albay Talal Silo, ÖSO ile koordinasyon içinde milis gücünden ayrılarak Cerablus’a, Halep kırsalına ulaştı” denildi. Hürriyet’in elde ettiği bilgiye göre Talal Silo, bir kuzeni aracılığıyla Türk yetkililerle temasa geçti. Yaklaşık bir haftadır süren görüşmelerin ardından üç kişiyle Cerablus kırsalına gelen Silo, burada araçtan inerek ÖSO güçlerine sığındı. Üst aramalarının ardından Silo ve beraberindekiler kent merkezine götürüldü.

CAN GÜVENLİĞİ İSTEDİ

Cerablus’ta ÖSO ve Türk askerleri ile Türk istihbarattından kişilerce karşılanan Silo’nun Türkiye’ye transferi için çalışma başlatıldı. Olası bir saldırı veya suikast tehlikesine karşılık gizli bir operasyonla Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçilen Silo’nun, Türkiye’den sığınma ve can güvenliği için güvence istediği öğrenildi. Güvenlik güçleri, Silo’nun Türkiye’ye getirilmesi konusunda çalışmaların yürütüldüğünü doğrularken, güvenlik açısından şu an daha fazla bilgi paylaşımının doğru olmayacağını belirttiler.

TÜRKMEN KÖKENLİ, ORDUDA ALBAYDI

İçsavaştan önce Suriye ordusunda albay rütbesinde görev yapan 1965 doğumlu Talal Silo, Çobanbey-Elbeyli bölgesinden Türkmen kökenli bir Suriye vatandaşı olarak biliniyor. Silo, Suriye’de savaş başladıktan sonra Halep vilayetinin kuzeyinde Selçuk Tugayı’nı kurdu. Bu oluşum, Türkmen kenti El Rai (Çobanbey) çevresinde konuşlandı. Bu şehir Ocak 2015’te DEAŞ’ın eline geçti. Selçuk Tugayı, Ağustos 2015’te muhalif Devrimciler Ordusu’na katıldı. Ekim 2015’te ise SDG’nin bir parçası oldu.

SDG’nin 17 Ekim’de terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki merkezi Rakka kentini almasının ardından 20 Ekim’de bu şehrin stadyumundaki basın toplantısında Talal Silo bir zafer konuşması yapmış ve şunları söylemişti: “Zaferimiz terörizme karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu tarihi zaferi tüm insanlığa adıyoruz. SDG Komutanlığı olarak Rakka’nın yönetimini ‘Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğimizi belirtiyoruz. Eyaleti tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacağımızın sözünü veriyoruz.”

Kaynak: Hürriyet

SDG sözcüsü Talal Silo Türkiye'den sığınma talep etti... ile ilgili etiketler PYD PKK Türkiye talal silo SDG sığınma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.