Schengen vizesine ne kadar zam yapıldı 2020? Zamlı vize ücretleri

Schengen vizesine ne kadar zam yapıldı 2020? Avrupa Birliği'nin vize kurallarında yapılan değişiklikle Schengen vize ücretlerine zam yapıldı.Yeni Schengen vize ücreti ne kadar olacağı ise merak ediliyor.

Schengen vizesine ne kadar zam yapıldı 2020?AB Komisyonu, geçen yıl AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanan Schengen vize ücretlerinin güncellenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı.Peki zamlı Schengen vize ücretleri nedir?

AB'nin 105 ülke vatandaşına uygulamakta olduğu Schengen vizesi ücretleri arttı. AB ülkelerine vize başvurularında alınmakta olan 60 euroluk ücret, 80 euroya çıkartıldı. 6-12 yaşındaki çocuklardan alınacak vize ücreti ise 35 eurodan 40 euroya yükseltildi.

Sık seyahat edenler için 1 ila 5 yıl arasında geçerli çoklu giriş vizeleri ile vize başvurularının seyahatten 3 ay yerine 6 ay öncesine kadar yapılabilmesi imkanı sağlandı.

Schengen bölgesi; Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'den oluşuyor. Söz konusu 26 Schengen ülkesine 60'tan fazla ülke vatandaşı vizesiz seyahat edebilirken, 100'ün üzerinde ülke vatandaşlarından ise vize talep ediliyor

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU EVRAKLARI

Schengen vizesinde başvurular sırasında istenen evraklar ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak tüm ülkelerde tarafından talep edilen başvuru belgeleri şu şekilde;

– PASAPORT

– KİMLİK FOTOKOPİSİ

– BAŞVURU FORMU

– BİOMETRİK FOTOĞRAF

– SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI

– VİZE HARCI

– SEYAHAT REZARVASYONLARI

– ÇALIŞMA & İZİN BELGESİ (Eğer çalışıyorsanız)

– MADDİ GELİR EVRAKLARI

Schengen vizesine ne kadar zam yapıldı 2020? Zamlı vize ücretleri ile ilgili etiketler Schengen Bölgesi Schengen Vizesi 2020 zam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.