‘SAYILARI 400’ÜN ALTINA İNDİ!’

SuperHaber programcısı Metehan Demir, ‘Yıldırım-3 Ağrı Dağı Operasyonu’nun ayrıntılarını ve PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarla örgütün geldiği noktayı YouTube kanalımızda değerlendirdi…

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Ağrı-Iğdır-Kars'ta "Yıldırım-3 Ağrı Dağı Operasyonu"nun başlatıldığı bildirildi. 
                    
Operasyonda Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik koruculardan oluşan 86 timde 1170 personelin görev aldığı kaydedildi. Yıldırım operasyonlarının 3. aşamasını değerlendiren SuperHaber programcısı Metehan Demir, "Terörle mücadelede söylemlerin bir bölümü için psikolojik harp derler, yok aslında çok daha kötüymüş falan derler. Türkiye artık terörle mücadelede şehitlerimizin, gazilerimizin, görev yapan askerimizin, devlet görevlilerimizin katkılarıyla gerçekten PKK terör örgütünü bitirme noktasına geldi. Bunu artık somut verilerle söylemek mümkün. Büyük fedakarlıklarla, ciddi anlamda kazanılmış profesyonel tecrübeyle, birikimle ve bu konuda yaşanmışlıkların tecrübeye dönüştürülen harekatlardaki kabiliyetiyle bu noktaya gelindi. Bu harekatlar şov amaçlı yapılmıyor, her bir harekatın ayrı ayrı sorumluluk kaplama bölgesi ve bir bütünün tamamlayıcı parçası olma özelliği var. Dünkü harekat, Türkiye’nin iç güvenlikte sorunlu olan teröristlerin hangi noktalarda ne kadar kaldıklarının tespit edilmesi sonrasında belirlenen bölgelerde gerçekleştirilen bir harekattır. İç güvenlik harekatının o bölgeyi kapsayan bölümüdür, Ağrı bölgesi. Daha önce çeşitli noktalarda yapılan harekatlarda da diğer bölgeler temizlenmişti. PKK’lı terörist sayısı Türkiye’de 400’ün altına indirildi. Bunu İçişleri Bakanlığının resmi çalışmalarından da anlıyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ekibiyle birlikte gerçekten çok profesyonel, koordineli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Gelinen noktada yurtiçinde terörist sayısının 400’ün altına indiğini söyleyebiliriz. Bunlar çok düşük rakamlar. Eskiden terör örgütü binlerle ifade edilen içerde 5000 bin kişi var, dışarda da 5000 kişi var diye tabir edilen rakamlar yok." ifadelerini kullandı. 

Metehan Demir'in açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘SAYILARI 400’ÜN ALTINA İNDİ!’

‘SAYILARI 400’ÜN ALTINA İNDİ!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir PKK yıldırım 3 ağrı dağı operasyonu harekat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.