Savunma Sanayii'nden müjdeli haber

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla tasarladığı Akıncı, Aksungur, Hisar, Atmaca, Akya, Karaok ve Altay gibi araçlara ilişkin bilgi verdi. Taarruz İnsansız Hava Aracı (TİHA)'nın bu yıl içerisinde ilk teslimatının yapılacağını açıklayan Demir, ''2021 yılının önceden başlayan projelerin tamamlandığı, yenilikçi sistemlerin güvenlik güçlerine teslim edileceği, ihtiyaçlara göre yeni projelere başlanacak bir yıl olacak'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Sanayii Başkanlığı Başkanı İsmail Demir, geride kalan 2020 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Demir, 2021 yılına ilişkin hedefleri de açıkladı.

Terörle mücadele başta olmak üzere ilk olarak Suriye, ardından Libya ve son olarak da Dağlık Karabağ'da büyük başarı sağlayan ve dünya gündemine oturan milli İnsansız Hava Araçları'na (İHA) yenilerinin ekleneceğini duyuran Demir, 2021 yılının önceden başlayan projelerin tamamlandığı, yenilikçi sistemlerin güvenlik güçlerine teslim edileceği, ihtiyaçlara göre yeni projelere başlanacak bir yıl olacağını ifade etti.

İLK TESLİMATLAR BU SENE İÇİNDE YAPILACAK

TİHA'ların ilk teslimatının bu sene içerisinde yapılacağını duyuran Demir, ''Aksungur SİHA seri üretimi sürecek, Atak Faz-2'nin ilk teslimatları başlayacak. 2021'de Hisar-A+ envantere girmeye devam edecek, Hisar-O+'nın testleri tamamlanacak ve sistem envantere girmeye hazır hale gelecek." şeklinde konuştu.

ATMACA DA TESLİMATA HAZIRLANIYOR

Geride kalan yıl testleri yapılan ve Roketsan tarafından geliştirilmekte olup asgari 250 km menzilli gemisavar füzesi Atmaca'nın da teslimatlarının yapılacağını belirten SSB Başkanı, "Bu yıl ilk milli gemi savar füzesi Atmaca, yerli ve milli torpido Akya ve tanksavar silahı Karaok'un ilk teslimatları yapılacak." dedi.

ALTAY TANKINDA SON DURUM

Altay tankı için de planlanan süreci açıklayan Demir, "ALTAY tankı için geliştirilen BATU tank motorunun ilk prototipi ile yeni nesil hafif zırhlı araçlar için geliştirilen UTKU motor ve transmisyonunun ilk prototipi bu yıl çalıştırılacak." dedi.

Savunma Sanayii'nden müjdeli haber ile ilgili etiketler Savunma Sanayi Başkanlığı İsmail Demir SİHA İHA TİHA yerli ve milli Akıncı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.