Savola Group ürünleri neler? Yudum kimin?

Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine uyguladığı boykotlar zincirine Yudum da eklendi. Herfy şirketinin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de başta Yudum olmak üzere birçok yağ markasının da sahibi olarak göze çarptı.

Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine boykotuna ülkenin en büyük fast food zinciri Herfy de dahil oldu. Şirketin bağlı olduğu Savola Group, Türkiye'de başta Yudum olmak üzere birçok yağ markasının da sahibi olduğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan’ın en büyük fast food zinciri Herfy Twitter hesabından Arapça olarak yapılan paylaşımda “#Türk_mallarını_boykot_kampanyası” etiketiyle boykot ön plana çıktı.

Savola Group Ürünleri Neler?

Türkiye’de “Savola Gıda” adıyla faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yenilebilir yağ sektörünün lideri konumunda. Savola Gıda, Yudum ve Sırma markalı yağların yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor. Savola Gıda, Afia, Cielo, Brillo, Yudum, Egemden ve Sırma markaları ile ihracat yaptığı 20 ülke arasında Suudi Arabistan da yer alıyor.

1979’da Suudi Arabistan’da kurulan Savola Grup, Ortadoğu ve Körfez, Kuzey Afrika, İran ve Orta Asya bölgelerinde sıvıyağ, şeker, ambalaj, perakende ve emlak sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Dünyanın en büyük mısır alıcısı olan Savola ayrıca, Ortadoğu’nun en büyük şeker fabrikalarına sahip.

4 milyar dolar yıllık cirosu ile Suudi Arabistan’ın en büyük ikinci endüstriyel kuruluşu olan Savola 16 bin çalışana sahip. Halka açık olan Savola, Suudi Arabistan’ın yenilebilir yağ pazarının yüzde 82’sini ve şeker pazarının yüzde 68’ini elinde tutuyor. Savola, 2007’de Türk şirketi Yudum Gıda’yı National Bank Of Kuwait’ten 53.3 milyon dolara satın almıştı. Savola yöneticileri Türkiye’deki şeker fabrikası özelleştirmeleriyle de ilgilendiklerini açıklamıştı.

Türkiye’de 2.958 mağazası bulunan BİM’in yüzde 54.79’u halka açık. Şirketin yüzde 17.96 hissesi Mustafa Latif Topbaş, yüzde 13.59’u Abdulrahman El Khereiji, yüzde 8.41’i Ahmet Afif Topbaş, yüzde 3.95’i Zuhair Hamed Fayaz, yüzde 1.18’i Firdevs Çizmeci, yüzde 0.12’si ise Ömer Hulusi Topbaş’a ait.

Yudum Gıda şirketi, 1995 yılında Komili ailesi tarafından Unilever’e satıldı. Ardından, ABD’li yatırım fonu Southeast Europe Equity Fund’a geçti. Şirket 2007’den bu yana Savola Gıda bünyesinde yer alıyor.

Savola Group ürünleri neler? Yudum kimin? ile ilgili etiketler Savola Group Yudurm
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.