Savcıdan Osman Kavala talebi: Tutukluluk hali devam etsin

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 sanıklı dosyada sanıklar, mütalaaya karşı savunmalarını yapıyor. Davada savcı, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 1'i tutuklu, 6'sı tutuksuz, 9'u firari 16 sanığın yargılandığı Gezi Parkı davasında, duruşma savcısı celse arasında mütalaasını açıklamıştı. Açıklanan mütalaada, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edilirken, 6 sanığın ise "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Mütalaada ayrıca, haklarında yakalama kararı bulunan ve olayların organizatörleri oldukları öne sürülen sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin dava dosyalarının ayrılarak, yakalama kararı infazlarının beklenmesi talep edilmişti.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlanan duruşmada sanıklar ile avukatlarının son kez esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmaları ve sonrasında davada kararın çıkması bekleniyor.

Davaya Osman Kavala, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılıyor. Diğer sanıklar Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi ise mahkeme salonunda hazır bulunuyor.

KAVALA İÇİN TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ

Öte yandan davada savcı, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Savcıdan Osman Kavala talebi: Tutukluluk hali devam etsin ile ilgili etiketler savcı Osman Kavala gezi parkı davası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.