‘SAVCI KİRAZ ÖLDÜRÜLMESEYDİ BERKİN ELVAN DAVASI AYDINLANACAK VE GERİSİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELECEKTİ!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, 6 yıl önce şehit edilen savcı Selim Kiraz cinayetinin perde arkasını araladı.

‘SAVCI KİRAZ ÖLDÜRÜLMESEYDİ BERKİN ELVAN DAVASI AYDINLANACAK VE GERİSİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELECEKTİ!’

YARAR: BERKİN ELVAN DAVASINI AYDINLATABİLSEYDİ ARKASI ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELECEKTİ!

Mete Yarar, “Şener’in Hrant Dink dosyasını araştırmış olmuş olması arkasındaki gizli güçleri ortaya çıkarttı. Sabancı Kulesi’nde işlenen saldırının nedeninin ne olduğuyla ilgili bir şey çıkmadı ortaya. Çok ilginçtir eylem, kolay bir eylem değildi. Aylarca çalışılmış, adam sokulmuş, plan yapılmış. Bir iş adamına ve o gruba neden saldırıldığı hiç araştırılmadı. Selim Kiraz savcımızın olayı yaşanırken düz terör mantığıyla bakıldığında işin çok çözülebileceği ve bir sonraki eylemi engelleyebileceğimiz konusunda pek iyimser değilim. Yalnızca katilleri yakalıyoruz veya olayı yapanların birinci kuşağını yakalıyoruz. Olayların nedenleri araştırılmalı. Hrant Dink davasındaki şey, FETÖ’nün ilk suçüstü hallerinden bir tanesidir. Yapanları suçüstü yakalamadığınız ve niyetlerini deşifre etmediğiniz müddetçe maalesef devlet görevlilerini ve vatanseverleri koruma şansına sahip değiliz. Savcı Selim Kiraz, Berkin Elvan davasını araştırdığı için şehit edilmedi. Berkin Elvan arkasından da çorap söküğü gibi çıkacak belki Gezi belki Gezi’nin arkasından yaşananlar… Ya da diğer bağlantıları ortaya çıkartabilecek miydi acaba? O bir çorap söküğü mü olacaktı? Sıradan bir olay, bir tepki gibi yansıtmaya çalışanlar dahil olmak üzere…  Hrant Dink davasını araştıranlar bile Nedim Şener’in karşısında oldu. Dink’e yakın olduğunu söyleyen liberal ve demokratlar bile Şener’in karşısına geçti.” ifadelerini kullandı.

ŞENER: ETYEN MAHÇUPYAN VE ONUN GİBİ KİŞİLER, KUMPASIN VE YALANIN BU ÜLKEDEKİ TEMSİLCİLERİDİR!

Nedim Şener, “Şehit savcımıza rahmet dinliyorum. Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasını en iyi yürüten savcıydı. Çözüme doğru yürütüyordu. Elvan’ın ailesinin avukatlarının da olumlu bahsettiği çalışmalar yapıyordu. Bir anda teröristler DHKP-C'li teröristler kılık değiştirerek adliyeyi bastı ve şehit ettiler. Böyle bir katliamı örgüt propagandası için yapıyorlar ama, asıl olan savcımızın yürüttüğü soruşturmayla ilgili. O zaman 15 Temmuz darbe girişimi daha yaşanmamıştı, devlet içindeki FETÖ daha temizlenmemişti. Biz FETÖ’nün emniyet yapılanmasının hangi tür provokasyonlarda aktif rol aldığını hep gördük. Savcı Selim Kiraz’ın yaptığı incelemede polis isimlerinin dahi belirlendiğini daha sonra ortaya çıkan evraklarda gördük. Bunların taşeron olarak kullandığı örgüt gelip savcıyı şehit etti. Bu örgütün özelliği, Ali Fuat Yılmazer isimli FETÖ’cü polisin içinde olduğu başka bir operasyon vardır. Nasıl içeriye eleman sızdırdıklarını, örgüt faaliyetlerinde flashbellekler yerleştirdiklerini arşivlerdeki bilgilerden gördük. O yönü hala karanlık. Berkin Elvan için adalet isteyenler, Selim Kiraz için hiç adalet istemediler. Teröristlerin bu katliamları için ‘mecbur bırakıldıkları eylem’ diye bahsedenler oldu. Berkin Elvan davasında herkesten daha çok çalışmış olan Kiraz’ı teröristler şehit ediyor ancak o kanattan Selim Kiraz’ın hakkını teslim eden tek bir kişi çıkmıyor. Biz yıl dönümlerinde şehitlerimizi yücelteceğiz ki onlar ve diğerleriyle ilgili terörist borazanlığı yapanların sesi çıkmasın. Etyen Mahçupyan, Hrant Dink öldürüldükten sonra sahibi olduğu Agos gazetesinin başına getirilen bir gazeteci-yazardı. Benim Hrant Dink cinayetinde FETÖ’yü ortaya çıkarmam onu o kadar rahatsız etti ki. Çünkü kendisi Zaman gazetesi yazarıydı, FETÖ’cülerin ağzına bakıyordu. Bütün kumpas davalarının da suç ortağıdır. Şimdi de Davutoğlu’nun partisinin kurucusu. Bu adam benim yazdığım yazılardan çok rahatsız oldu. Bunu araştırdığım için tutuklandığımda benim için ‘çorbada kıl’ dedi. Tıpki FETÖ’cülerin yazdığı şeyleri yazdı. O ve onun gibi adamlar, kumpasın ve yalanın ülkedeki temsilcileridir. Hrant Dink için Agos’u yönetti, bugün FETÖ’cüler çıktı işin arkasından. Davanın ve cinayetin ne için işlendiğini tarif etsin. Tek bir satır söylesin. Dink mirasına sahip çıkmak için Agos’u yönetti. Onların derdi, hakikat ve adalet değilmiş. Onlar tanıdıkları bir insan öldürülünce bunu devlete karşı nasıl kullanırız diye düşünmüşler. İnsan seven Berkin Elvanı da, Selim Kiraz’ı da ayırmaz. Hrant Dink’i de Yasin Börü’yü de ayırmaz.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘SAVCI KİRAZ ÖLDÜRÜLMESEYDİ BERKİN ELVAN DAVASI AYDINLANACAK VE GERİSİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELECEKTİ!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına selim kiraz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.