Savaşmak için iki bin kişiye emir verildi! 300 kişi geldi...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Ekim gün boyunca ve 28 Ekim sabaha karşı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordu birliklerinin bulunduğu mevzilere ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla ateş açtığı belirtilirken, Ağdere, Hocavend, Füzuli, Zengilan ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerine saldırma girişiminde bulunan Ermenistan askerlerinin kayıplar vererek geri çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, Ermenistan'dan toplanan askeri personelin işgal altındaki Azerbaycan topraklarına gönderilmeye devam ettiği ve 2 bin kişiye savaşmak üzere emir verilmesine rağmen sadece 300 kişinin toplandığı aktarıldı. Birçok asker ve polisin cepheye gitmeyi reddettiği bildirildi.

Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda asker, 1 "Osa" uçak savar füze sistemi, 3 BM-21 "Grad" çok namlulu roketatar sistemi, 6 D-30, 5 D-20, 1 D-44 obüs, 2 2A36 Giatsint-B obüsü, 1 120 mm havan, 1 Konkurs tanksavar füzesi ve 6 askeri personel aracının imha edildiği ve tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu bildirildi.

ERMENİSTAN SALDIRILARINDA 69 SİVİL ÖLDÜ... 322 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeni ordusunun sivilleri hedef alan saldırılarında 27 Eylül'den bu yana 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, 322 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarda 2338 ev, 92 apartman ve 415 kamu binasının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Savaşmak için iki bin kişiye emir verildi! 300 kişi geldi... ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.