Savaşın dehşeti bir kez daha ortaya çıktı: Mariupol kentinin yüzde 90'ı yok oldu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor. Rus güçlerinin günlerdir bombaladığı kentlerden biri olan Mariupol'den korkunç haberler geldi. Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Sergey Orlov Rus saldırıları nedeniyle kentin yüzde 90'ının yok olduğunu söyledi.

Rus bombardımanı altında olan Mariupol şehrindeki yıkımın çok büyük olduğu belirtildi. Mariopol Belediye Başkanı Yardımcısı Sergey Orlov yaptığı açıklamada, şehrin yüzde 90’ının saldırılar nedeniyle yok olduğunu ifade ederek, “Polislerimizi vuruyorlar, yakıtımız tükeniyor. Fabrikalar çalışmıyor, metal fabrikası tamamen yol edildi. Şehrin yüzde 90’ı Ruslar tarafından yok edildi" dedi.

Savaşın dehşeti bir kez daha ortaya çıktı: Mariupol kentinin yüzde 90'ı yok oldu

“DAHA FAZLA İNSANI TAHLİYE ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Şehirdeki son duruma yönelik konuşan Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko şu ifadeleri kullandı:

İnsani yardım tırlarının Mariupol'e girmesi için son 5 günde her şeyi yaptık. Maalesef söz verilen ateşkes uygulanmadı. İnsanlar mermilerin ve bombaların altında şehri terk etti. İki gün içinde 6 bin 500 özel araç şehirden ayrıldı.

Savaşın dehşeti bir kez daha ortaya çıktı: Mariupol kentinin yüzde 90'ı yok oldu - Resim : 2

Kimileri Zaporijya’ya kimileri Berdyansk şehrine gitti. Oralarda gerekli olan ilk yardımı alacaklar. İşgalcilerin drama tiyatrosundaki sığınağı vurmalarını hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Mariupol'den daha fazla insan tahliye etmek için her şeyi yapacağız.

110 CİVARI TÜRK VATANDAŞINDAN 65'İ ÇIKARTILDI

Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, savaş nedeniyle şehirde mahsur kalan yaklaşık 110 Türk vatandaşından 65'inin tahliye edildiğini söyledi.

Savaşın dehşeti bir kez daha ortaya çıktı: Mariupol kentinin yüzde 90'ı yok oldu ile ilgili etiketler Rusya Saldırı Ukrayna Mariupol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.