Savaşçı Yüzbaşı Haydar kimdir? Sarp Levendoğlu kimdir?

Savaşçı dizisinin 5. sezonunda Yüzbaşı Haydar Bozkurt karakteriyle karşımıza çıkan Sarp Levendoğlu, Jandarma Özel Harekat mensubu olarak sevilen yapımda rol alacak. Peki, Savaşçı Yüzbaşı Haydar Bozkurt kimdir?

Savaşçı 5. sezonunda Yüzbaşı Haydar Bozkurt karakterini canlandıracak Sarp Levendoğlu, ömrü sınır ötesi operasyonlarında, en belalı çatışmalarda geçen Jandarma Özel Harekat mensubudur. Peki, Sarp Levendoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?

Savaşçı Yüzbaşı Haydar Bozkurt kimdir?

34 yaşında, Mersin’in Mut ilçesinden olan Jandarma Özel Harekat mensubu Yüzbaşı Haydar Bozkurt, ömrü sınır ötesi operasyonlarında, en belalı çatışmalarda geçen disiplin sorunu olan, özgür ruhlu bir subaydır. ek çok kez soruşturma geçirmiş, başına buyruk davranmış. Ancak komuta kademesi, onun yetenekleri ve kahramanlıkları dolayısıyla kendisini gözden çıkartamamış.

Savaşçı Yüzbaşı Haydar kimdir? Sarp Levendoğlu kimdir?

Buna rağmen, Antep’le Ardahan arasında kalan bölgede sık sık tayini çıkıyor. Kimseyle anlaşamadığı için, üstlerinin ilk yollamaya çalıştığı kişi O. Bitmek bilmez taşınmaları, durmadan şehir ve ilçe değiştirmesi sebebiyle, ordu içinde “Yörük Haydar” lakabıyla biliniyor.
Karısı Gökçen, 32 yaşlarında bir hemşire. Kocasının peşinden, yılmadan dolaşıyor. Haydar’ın gidip aylarca gelmemesine de, başına açtığı belalara da alışkın. Hepsine katlanıyor, kocasını seviyor.

Bayram, Haydar üsteğmen iken bölük astsubaylığını yapmış, Kopuz Albay’la bir dönem sınır ötesinde çalışmış. Kağan’ın ise ismini duymuş. Gözü kara, çok becerikli, adanmış bir subay.

Sarp Levendoğlu kimdir?

25 Aralık 1982 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Sarp Levendoğlu, ailesinde de sinemayla ve diziyle ilgilenen yönetmen Mustafa Altıoklar‘ın yeğenidir. Ankara’da ortaokul öğrenimini gördükten sonra Karaköy’deki Saint Benoit Lisesi’nin akabinde Bilgi Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldu.

Oyunculuk mesleğine 6 yaşında TRT’nin bir dizisinde başladı. Dayısı Mustafa Altıoklar‘ın yönettiği “O Şimdi Asker” filminde ikinci oyunculuk hünerini gösterdi. Lise Defteri ve Emret Komutanım dizileri ile adından söz ettirdi. “Gece Gündüz” adlı TV dizisinde Aslan Başkomiser, “Küçük Ağa” dizisinde Mehmet Ağa’nın oğlu karakterini canlandırdı.

Savaşçı Yüzbaşı Haydar kimdir? Sarp Levendoğlu kimdir? - Resim : 2

2016 yılında müziklerini Mabel Matiz ve Feridun Düzağaç‘ın yaptığı , başrollerini eşi Birce Akalay ve Gürkan Uygun ile paylaştığı, “Deliormanlı” filminde oynadı. Sarp Levendoğlu Oyuncu Begüm Birgören ile 2008 yılında nişanlandı ve 2013 yılında ayrıldı.

Küçük Ağa dizisinde başrolü paylaştığı Birce Akalay ile 1 Ağustos 2014 tarihinde evlendi. Çift, 3 Ocak 2017 tarihinde boşanmak üzere avukatlarına vekalet vererek, 17 Ocak 2017 tarihinde resmen boşandılar.

Filmleri ve Dizileri:

Yönetmen olarak:

2013 – Emret Komutanım: Yeniden (TV Dizisi)
2009 – Uygun Adım Aşk (TV Dizisi)
2008 – Gece Gündüz (TV Dizisi)
2008 – Emret Komutanım (TV Dizisi) 2008

Oyuncu olarak:

2017 – Savaşçı (JÖH komutanı Yzb. Haydar Bozkurt)(TV Dizisi)
2016 – 2017 – Ölene Kadar (Ender)(TV Dizisi)
2016 – Nereden Nereye (Metin)(Sinema Filmi)
2016 – Deliormanlı (Savaş Türkyılmaz) (Sinema Filmi)
2016 – Kafes 2 (Sinema Filmi)
2015 – Ne Münasebet (Demir) (TV Dizisi)
2014 – Küçük Ağa (Ali) (TV Dizisi)
2013 – Sakarya Fırat (Altan Barut) (Konuk oyuncu)(TV Dizisi)
2013 – Galip Derviş (Hilmi Çalışır) (TV Dizisi)
2013 – Böyle Bitmesin (Serkan) (TV Dizisi)
2012 – Atlılar (Seslendirme) (TV Dizisi)
2011 – Mor Menekşeler (Kabadayı Akif) (TV Dizisi)
2010 – Kirli Beyaz (Yekta) (TV Dizisi)
2010 – Kalp Ağrısı (Hasan) (TV Dizisi)
2009 – Altın Kızlar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2008 – Gece Gündüz (Aslan Aydemir) (TV Dizisi)
2008 – Emret Komutanım (Levent Üsteğmen) (TV Dizisi)
2007 – Zeliha’nın Gözleri (Rehan) (TV Dizisi)
2007 – Yasak Elma (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2006 – Emret Komutanım: Şah Mat (Levent Üsteğmen) (Sinema Filmi)
2005 – Emret Komutanım (Üsteğmen Levent) (TV Dizisi)
2004 – Çınaraltı (İbrahim) (TV Dizisi)
2003 – Lise Defteri (Mehmet) (TV Dizisi)
2002 – O Şimdi Asker (Yunan Askeri) (Sinema Filmi)

Savaşçı Yüzbaşı Haydar kimdir? Sarp Levendoğlu kimdir? ile ilgili etiketler Savaşçı Sarp Levendoğlu yüzbaşı Haydar Bozkurt
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.