'Savaşa Hayır' yazan ilkokul çocukları Moskova'da gözaltına alındı!

Renkli kalemlerle 'savaşa hayır' yazısı yazan ve harflerin etrafını Ukrayna ve Rusya bayraklarıyla boyayan ilkokul çocukları Rus polisi tarafından Moskova'da gözaltına alındı. Görüntülerin paylaşılması Rus kamuoyunda tepkilere sebep oldu.

Rusya'dan gelen üzücü fotoğraflar, ülkelerinin Ukrayna'yı işgal etmesini kendilerince 'protesto' ettikleri için gözaltına alınan çocukları gösteriyor.

İlkokul öğrencileri, renkli kalemlerle, boş kağıtlara 'savaşa hayır' yazdıkları için Moskova'da gözaltına alındı ve tutuklanma ihtimallerinin ortadan tam olarak kalkmadığı bildirildi.

'Savaşa Hayır' yazan ilkokul çocukları Moskova'da gözaltına alındı!

Fotoğrafların Rusya'da sosyal medyada yayılması, daha önce de ülke genelinde binlerce kişinin Vladimir Putin'in savaşına muhalefet ettikleri için gözaltına alınmasının ardından öfke seline sebep oldu.

Savaşa hayır dedikleri için Moskova'daki bir polis minibüsünün arkasındaki ilkokul çağındaki çocuklar görülebiliyor.

'Savaşa Hayır' yazan ilkokul çocukları Moskova'da gözaltına alındı! - Resim : 2

Çocuklar, tam olarak söylemek gerekirse Moskova'daki Ukrayna büyükelçiliğine çiçek bırakmaya gittiklerinde gözaltına alındı.

Yeşil şapkalı ufak bir kız, kelimelerin etrafına küçük Rus ve Ukrayna bayrakları boyamış, Rusça "Savaşa hayır" yazan bir kağıt tutuyor elinde...

'Savaşa Hayır' yazan ilkokul çocukları Moskova'da gözaltına alındı! - Resim : 3

Pembe ceketli başka bir kız ise çiçek taşıyordu ve bu çocuk da gözaltına alındı daha sonra bir polis karakolunda, arkasında bir Rus memurla görüntülendi.

Fotoğrafları Twitter'da paylaşan Ilya Yaşin, "Sıradan bir şey değil: sadece savaş karşıtı bir poster çizen ilkokul çocukları bunlar... Burası Putin'in Rusya'sı...' dedi.

 

 

-SuperHaber (Cengiz Büyükuncu)

'Savaşa Hayır' yazan ilkokul çocukları Moskova'da gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Rusya Moskova Çocuk Gözaltı Ukrayna ilkokul tutuklama alındı savaşa hayır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.