Savaş suçu: Ukrayna askerleri, teslim olan Rus askerlerini infaz etti!

Ukrayna askerleri de savaş suçu işlemeye başladı. Şiddetin giderek arttığı ve karşılıklı akılalmaz vahşetlerin başladığı Ukrayna'dan kan donduran görüntüler basına sızdı. ABD basını tarafından da doğrulanan bir videoda, Ukraynalı askerlerin Kiev'in batısındaki bir köyün hemen dışında, kendilerine teslim olan Rus birliklerini, 'elleri arkadan bağlı şekilde' acımasızca öldükleri görülüyor. 

Tüyler ürperten video, yaşanan katliamla dünya gündemine oturan Bucha'nın yaklaşık yedi mil güneybatısındaki Dmytrivka köyünün hemen kuzeyindeki bir yolda çekildi.

Bu kez ise vahşeti gerçekleştirenler Ukrayna güçleri. 

UKRAYNALILAR DA SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE BAŞLADI

Rusya'nın çekildiği Bucha'da son günlerde, korkunç şekilde infaz edilmiş yüzlerce sivil cesedinin - bazıları yanmış şekilde- bulunması, Rus birliklerinin savaş suçu işlediklerine dair güçlü iddialara sebep olmuştu.

Görünüşe göre insanlık ayıpları karşılıklı hale geldi. 

Son gelen doğrulanmış görüntülere göre; Bucha'nın Ukraynalılarca geri alındığı sıralarda Ukraynalı askerlere teslim olan Rus askeri, esirken ve elleri arkadan bağlıyken Ukrayna ordusu tarafından korkunç şekilde infaz edildi.

Savaş suçu: Ukrayna askerleri, teslim olan Rus askerlerini infaz etti!

SAVAŞ SUÇUNUN VİDEOSU BASINA SIZDIRILDI

Ukraynalı asker, yerde yatan esir ve yaralı Rus askeri için 'O hala hayatta. Bu çapulcuları filme alın. Bak, o hala yaşıyor.' dedi ve ceketini kafasına çekmiş şekilde yatan, görünüşe göre ağır yaralı bir Rus askerinin hala nefes aldığını söylerken, 'Nefesi kesiliyor' diye de ekledi.

Başka bir Ukraynalı asker ise daha sonra can çekişen Rus askerini silahıyla iki el ateş ederek (büyük ihtimalle bir kez daha) vurdu. Yerde yatan Rus askeri ise o anda öldü, zira o andan itibaren hareket videonun sonuna kadar hareket etmedi.

VİDEOYU ABD BASINI DA DOĞRULADI

Videoda görülen elleri arkasından bağlı, başından yaralanmış biri de dahil olmak üzere en az üç diğer Rus askerinin de, bu kurbanın yanında öldükleri düşünülüyor. Zira hepsi Rusya kamuflajı giyiyor ve üçünde Rus birlikleri tarafından yaygın olarak giyilen beyaz kol bantları var. Rusya'ya ait ekipmanları etraflarına dağılmış durumda. Her bir askerin kafasının yanında kan lekeleri var.

Söz konusu Rus askerlerin, Rusya hava indirme birlikleri tarafından kullanılan bir piyade savaş aracı olan BMD-2'den birkaç metre uzakta, yolda yattıkları görüldü. Bazı esir askerlerin ceketlerini, ayakkabılarını ve kasklarını da çıkarmış oldukları belirlendi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme girişimi, travmalar arttıkça şiddet ve vahşete daha da çok sahne olacak gibi görünüyor.

 

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: New York Times (ABD), The Daily Mail (Birleşik Krallık)

Savaş suçu: Ukrayna askerleri, teslim olan Rus askerlerini infaz etti! ile ilgili etiketler Ukrayna asker Rus savaş suçu esir vurdu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.