Savaş başladığından beri ilk kez bir AB kurumu Kiev'i ziyaret etti!

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya giderek başkent Kiev'de Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Savaş başladığından beri Kiev'i AB adına ziyaret eden ilk kişi olan Metsola, görüşmenin ardından yaptığı bir paylaşımla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Savaşın başlamasından sonra Kiev'i ziyaret eden ilk AB kurumu başkanı olan Metsola, Zelenskiy ile görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu.

METSOLA: ZAFER UKRAYNA'NIN!

Metsola, Zelenskiy ile fotoğrafını paylaştığı mesajında, "Cesaret, güç, kararlılık. Kiev'de Zelenskiy ile birlikteyim. Zafer Ukrayna'nın." ifadesini kullandı.

Roberta Metsola, gün içinde ayrıca Ukrayna Meclisini de ziyaret ederek burada konuşma yaptı. AP'nin gazetecilerle paylaştığı konuşma metnine göre, Metsola Ukraynalılara üç konuda söz verdi.

'EVLERİNE DÖNECEKLERİ GÜNE KADAR YARDIM EDECEĞİZ'

Metsola, Rusya'ya AB yaptırımlarının devam edeceğini, AB üyeliğine adaylık başvurusu yapan Ukrayna'nın AB sürecini destekleyeceklerini ve AB ülkelerine kaçmak zorunda kalan Ukraynalılara evlerine dönecekleri güne kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi.

Ayrıca Rusya'dan enerji satın almayı kesmeleri gerektiğini vurgulayan Metsola, AB'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini dile getirdi.

Savaş başladığından beri ilk kez bir AB kurumu Kiev'i ziyaret etti! ile ilgili etiketler Ukrayna Avrupa Parlamentosu ab ap kiev ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.