Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur

Dünya Romanlar Günü her sene olduğu gibi bu sene de İspanya Endülüs Parlamentosu çatısı altında coşkuyla kutlandı.Sevilla’da yaşayan ve ünlü gazeteci Savaş Ay’ın oğlu olan Ulaş Can Ay da açılışa kemanı ile katıldı. Müzisyen Ay, dünya romanlarının marşı “Gelem Gelem"i keman solo şeklinde çaldı. Konser sonrası uzun yıllar Flamenko müziğine katkısı bulunan Ulaş Can Ay’a İspanya halkı adına “Amador” (Aşık ünvanına) layık görüldü.Sanatçı Ay, bu ünvanı kazanan tarihteki ilk yabancı oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Her yıl 8 Nisan’da İspanya’da kutlanan “Dünya Romanlar Günü”,bu sene de Endülüs Parlamentosu çatısı altında coşkuyla kutlandı.İspanyanın her bölgesinden gelen dansçılar, şarkıcılar ve müzisyenler parlamento binasında bir şölen oluşturdular. Romanlar gününün bu seneki onur konuğu İspanyol Flamenko dansının yaşayan efsanesi Manuela Carrasco oldu.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur

SANATÇI ULAŞ CAN AY DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ’NE KATILDI!

Renkli görüntülerin olduğu kutlamalarda İspanyol sanatçıların yanı sıra, bu sene çarpıcı bir sürpriz yaşandı. Tarihte ilk defa Dünya Romanlar Günü Festivali bir Türk müzisyen tarafından açıldı. Kutlamalara merhum ünlü gazeteci Savaş Ay’ın oğlu olan ve Sevilla’da yaşayan Ulaş Can Ay da kemanıyla katıldı.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur - Resim : 2

AY, ROMANLARIN MARŞI İLE AÇILIŞ YAPTI

Dünya romanlarının marşı olan "Gelem Gelem" isimli eser, müzisyen Ulaş Can Ay tarafından keman solo şeklinde icra edildi.Ay’ın keman solosu sırasında, siyasetçilerden izleyen sanatçılara kadar bir çok kişi göz yaşlarını tutamadı.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur - Resim : 3

 “AŞIK” ÜNVANI ALDI!

Konser sonrası,uzun yıllar Flamenko müziğine katkısı bulunan Ulaş Can Ay’a İspanya halkı adına yaşayan efsane Manuela Carasco tarafından “Amador”(Aşık) ünvanını verildi. Sanatçı Ay, bu ünvanı kazanan tarihteki ilk yabancı oldu.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur - Resim : 4

“ÜLKEM ADINA BÜYÜK ONUR DUYDUM"

Sanatçı Ulaş Can Ay,SüperHaber’e yaptığı açıklamada katılımı ve kendisine verilen ünvan için onur duyduğunu söyledi.Ay, ”İspanyada "Dünya Romanlar Günü" festivali Sevilla’da kutlanıyor. Açılışı kemanımla benim yapmamı rica ettiler. İspanyol Endülüs Parlementosu’nda Dünya Romanlar Günü festivalinin açılışını yaptım. Çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlıydım. Kutlamalarda politikacılar, basın mensupları ve biz müzisyenler vardık sadece.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur - Resim : 5

İspanya halkı tarafından bana 'Aşık' ünvanına laik görüldü. Bu bizdeki Aşık Veysel gibi bir ünvan oluyor.Bu inanılmaz bir mutluluktu benim için.Ayrıca şahsıma dünya romanlarını temsilen Endülüs Parlamentosu tarafından roman bayrağı da hediye edildi.Ülkem adına çok ama çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Savaş Ay'ın oğlu sanatçı Ulaş Ay'a büyük onur ile ilgili etiketler Savaş İspanya ulaş ay dünya romancılar günü festival
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.