Almanya büyüme tahminini düşürdü

Rusya ve Ukrayna savaşından dolayı, 2022 yılı büyüme tahminini yüzde 3.6'dan yüzde 2.2'ye düşüren Almanya hükumeti, bu yıl için 39.2 milyar euro ek bütçe talebi onaylanmıştı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat başta küresel piyasalar olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin ekonomisini de etkilemeye devam ediyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya, savaştan olumsuz etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Hükümet tarafından yapılan son açıklamada, savaştan dolayı 2022 yılına ait büyüme tahmini yüzde 3.6’dan yüzde 2.2’ye düştü.

ÖNCEKİ TAHMİN YÜZDE 2,5'Tİ

Bloomberg'te yer alan habere göre, yapılan revizyonda rekor fiyat artışları ve faaliyetleri durduran belirsizlikler arasında tüketicilerin ve şirketlerin karşılaştığı zorlukları yansıtılıyor. 2023'teki büyüme, yüzde 2,5 olarak tahmin ediliyordu.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck pandemiden 2 yıl sonra savaşın yeni bir yük olarak eklendiğini belirtti.

Almanya’da bu yıl için 39.2 milyar euro ek bütçe talebi onaylanmıştı.

 

Almanya büyüme tahminini düşürdü ile ilgili etiketler Almanya büyüme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.