Şartlı doğum yardımı başvuru ekranı | Şartlı Doğum Yardımı Ne Kadar? Çocuk Yardımı Zammı ne kadar oldu?

Şartlı Doğum Yardımı Başvurusu nasıl yapılır? Koronavirüs salgını nedeniyle lhükümetin aldığı bizr dizi önlem hayata geçti. Aile Bakanı Selçuk, yaptıkları sosyal yardım programıyla vatandaşın üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. Çocuk parasına yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar şartlı doğum yardımını merak etmeye başladı. Peki Şartlı doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartlı doğum yardımını almak için gereken şartlar nelerdir? Detaylar haberimizde...

Şartlı doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Koronavirüs salgını nedeniyle lhükümetin aldığı bizr dizi önlem hayata geçti. Aile Bakanı Selçuk, yaptıkları sosyal yardım programıyla vatandaşın üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. Çocuk parasına yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar şartlı doğum yardımını merak etmeye başladı. Peki Şartlı doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Şartlı doğum yardımını almak için gereken şartlar nelerdir? Detaylar haberimizde...


DOĞUM YARDIMI NEDİR? ŞARTLI DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum yardımı, doğumunu yetkili hastanelerde yapan ve daha önce gebelik yardımından yararlanmış vatandaşların, doğum belgelerini ikametgâhının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına ilettiği takdirde tek sefere mahsus yapılan nakdi yardımdır.

ŞARTLI DOĞIM YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞARTLI DOĞUM YARDIMI ÖDEME TUTARI NE KADAR?

Doğumun yetkili hastanede gerçekleşmesi halinde 1 kereye mahsus 75 TL;

Gebelik döneminde düzenli olarak muayenelere gidilmesi halinde aylık 35 TL,

Lohusalık döneminde düzenli olarak muayenelere gidilmesi halinde 2 kereye mahsus 35 TL tutarında yardım ödemesi yapılmaktadır.

DOĞUM YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Doğum Yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir. Doğum Yardımı, 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için Doğum Yardımı verilmez. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15.05.2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır.

Şartlı doğum yardımı nedir? Bakandan doğum yapanlara müjde

DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: “Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik. Şartlı doğum yardımını 100 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarı da 325 liraya çıkardık.” dedi.

 

Şartlı doğum yardımı başvuru ekranı | Şartlı Doğum Yardımı Ne Kadar? Çocuk Yardımı Zammı ne kadar oldu? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğum yardımı şartlı doğum yardımı nedir doğum yardımı başvuru doğum yardımı ne kadar şartlı doğum yardımı zammı ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.