Şarlatan ne demek? TDK'ya göre Şarlatan kelimesinin anlamı nedir?

Şarlatan günlük dilde oldukça sık kullanılan bir kelimedir. Televizyon, internet ya da arkadaş ortamında ilk kez duyulduğunda merak konusu olan Şarlatan kelimesi, son günlerde oldukça moda bir sözcüktür. Peki şarlatan ne demek, Türk Dil Kurumu'na göre Şarlatan ne anlama geliyor?

Şarlatan ne demek? TDK'ya göre Şarlatan kelimesinin anlamı nedir?

Şarlatan kelimesi Fransızca'dan Türkçe'ye geçen bir kelimedir. Türkçe, tarih boyunca diğer dillerle etkileşim içinde olmuş büyük bir dildir. Dolayısıyla o dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler de olmuştur. Şarlatan kelimesi de dililmize bu şekilde geçmiştir. Peki, şarlatan kelimesi ile ilk kez karşılaşanlar ne anlamalıdır? Şarlatan TDK'ya göre ne anlama geliyor?

ŞARLATAN NE DEMEK?

Şarlatan, kendi bilgi ve yeteneklerini överek karşısındaki kişiye dolandıran kimseye denir. Şarlatan çoğunlukla sıfat olarak kullanılan bir sözcüktür. Nitelediği kimseyi dolandırıcılık, dalaverecilik ya da laf ebeliği ile niteler. Şarlatan kimsede bu özellikle mevcuttru.

ŞARLATAN KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ

- Kim namuslu, kim dalavereci, kim şarlatan, laf ebesi ve dalkavuk, biliyordu.
- Ben şarlatan değilim, oğlum. Bu illetin devası bendedir.

Şarlatan ne demek? TDK'ya göre Şarlatan kelimesinin anlamı nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu şarlatan ne demek şarlatan tdk şartlatan ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.