Şarkıcı ve başrol kadın hariç o klipteki herkes gözaltına alındı!

Ankara polisi kendilerine klip çeken uyuşturucu çetesini çökertti. Operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken, çetenin iki cinayet sanığı tarafından cezaevinden yönetildiği belirlendi. Operasyonda dört uzun namlulu silah, 17 tabanca ele geçirilirken, çetenin sokakta uyuşturucu satan “torbacı” olarak nitelendirilen elemanları sigortalı çalıştırdığı, sigorta primlerini de yatırdığı bildirildi. Gözaltına alınan uyuşturucu çete üyelerinin internet üzerinden yayınlanan bir klipte rol aldıkları da ortaya çıktı. Klipte gözaltına alınmayan iki kişi yerel sanatçı ile başroldeki kadın mankendi...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile “silahlı örgüt üyesi olmak” ve “uyuşturucu ticareti yapmak” suçları kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, uyuşturucu çetesini cinayet suçundan tutuklu bulunan Arif Ötleş ve Yavuz Ötleş’in yönettiği iddia edildi. Daha önce uyuşturucu operasyonunda şehit olan polis memuru Hakan Can isminin verildiği operasyonda, 4 uzun namlulu silah, 17 tabanca, 46 kilo esrar, 2 kilo toz esrar, 3 kilo kokain, 82 bin tane extacy hap, 2 bin 100 tane captagon, taş kokain yapımında kullanılan amonyak ele geçirildi.

KLİPTE ROL ALMIŞLAR

Çete üyelerinin internet üzerinden yayınlanan bir klipte rol aldıkları da ortaya çıktı. İnternette yayınlanan klipte rol alan çete üyelerinin rahat ve profesyonellere aratmayan hareketleri dikkat çekti. Altındağ’da aktif olan çete üyelerine yönelik operasyonda çetenin silah sorumlusu ile finans sorumlusu da gözaltına alındı.

SİGORTALI TORBACILAR

Çetenin uyuşturucudan elde ettiği parayı kurdukları karavan şirkete aktararak akladığı belirlendi. Sokaklarda uyuşturucu satan ve torbacı olarak nitelendiren elemanlarını da kurdukları paravan şirketin çalışanı olarak gösteren çetenin, bu kişileri SGK üzerinden sigortalı gösterdikleri ve sigorta primlerini de yatırdıkları kaydedildi.

1 YILDA TOPLAM 59 GÖZALTI

Öte yandan, son bir yıl içerisinde aynı suç örgütüne yönelik operasyonlarda 62 kişinin yakalandığı, bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda 48 kilo 730 gram esrar, 3 kilo 21 gram kokain, 84 bin 460 uyuşturucu hap, 6,55 gram skunk, 59 kutu amonyak, altı uzun namlulu tüfek, bu silahlara ait yedi şarjör, 20 çeşitli tabanca, 23 tabanca şarjörü, iki ruhsatsız yivli tüfek, üç ruhsatsız av tüfeği, bin 536 mermi, dört el telsizi, beş hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 20 bin 55 lira ele geçirildi.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ 2016'DA YAKALANMIŞTI

2016 yılında Kocaeli'nde tedavi için götürüldüğü hastaneden adamlarının yardımıyla firar eden organize suç örgütü lideri Arif Ötleş, Sakarya'da polis ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde adamlarıyla birlikte yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Şarkıcı ve başrol kadın hariç o klipteki herkes gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Ankara klip uyuşturucu çetesi sigortalı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.