Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır?

Vedat Milor tarafından başlatılan menemen tartışmasına Karar Gazetesi yazarı Mevlana İdris de katıldı. İdris üçüncü bir öneriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? İdris'in önerisi ve sarımsaklı menemenin tarifi haberimizde...

Vedat Milor tarafından sosyal medya üzerinde başlatılan "Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?" anketi en çok konuşulan konulardan biri oldu. Milor'un kişisel hesabı üzerinden açtığı ankette 437 bin 657 oy kullanıldı. Oylama uzun süre başa baş devam ederken 'soğanlı' seçeneğinin yüzde 51'lik az farklı üstünlüğüyle sona erdi. Karar Gazetesi yazarı Mevlana İdris ise üçüncü bir öneri getirdi. Sarımsaklı Menemen tarifi nedir?  Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? Sarımsaklı menemenin tarifi ve olayın detaylarını haberimizde topladık.

Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır?

MEVLANA İDRİS'İN YENİ ÖNERİSİ
Vedat Milor tarafından başlatılan menemen tartışmasına Karar Gazetesi yazarı Mevlana İdris de katıldı. İdris üçüncü bir öneriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

İdris köşesinde okuyucularına üçüncü bir tercih olarak sarımsaklı menemeni önerdi;

MENEMEN SORUNSALINA ÜÇÜNCÜ YOL ÇÖZÜMÜ
Bayramda acayip bir tartışmamız daha oldu sosyal medyada.

Vedat Milor ortaya bir anket atarak sordu: Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?

Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? - Resim : 2

Tartışma hemen büyüdü.

Bu konuda daha önce epey bir münakaşa, müsademe ve mütalaa eyleyen Samet Doğan ve İdris Mahfî başta olmak üzere, bazı ehl-i tivitırlar küllenen ateşe yeniden üflediler.

Anketin sonucunu yüzde 51’le menemen soğanlı olur diyenler kazandı ise de tartışmanın yankıları hâlâ sürüyor.

Bendenizin bir önerisi var; Eğer menemende aranan lezzet ise, soğandan daha âlâ olduğunu düşündüğüm bir lezzet var: Sarımsak.

Üçüncü yol olarak, soğansız ama sarımsaklı menemeni hararetle öneriyorum.

Ha, menemenin ana yurdu, merkez üssü addedilen Çakallı’da kaşarlı yapıyorlar, orası ayrı.

Bir de şu yok mu birader? Bir damak lezzeti ne zamandan beri demokratik ölçütlerle tanımlanır oldu?

 Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? - Resim : 3

SARIMSAKLI MENEMEN TARİFİ
Sarımsaklı menemeni merak edip denemek isteyenler için de Nefis Yemekler'den "fatmaaa" adlı kullanıcının paylaştığı tarifi önerebiliriz:

GEREKLİ MALZEMELER NELER?
2 domates
3 diş sarımsak
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
2 yumurta
Tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavaya az sıvı yağ koyup biberleri kavurun. Biberler yumuşayınca küçük doğranan sarımsakları atın. Daha sonra domatesleri ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edin. Domatesler susuzsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Orta ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra yumurtasını ekleyin.

Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? - Resim : 4

VEDAT MİLÖR
Prof.Dr. Vedat Milor, 10 Ekim 1955, İstanbul doğumlu Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmenidir. NTV'de yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunuculuğunu yapan Milor, dünya çapında takip edilen Gastromondiale adlı gastronomi sitesinin kurucu editörüdür. Milliyet'te başlayan restoran değerlendirmeleri yazılarına günümüzde Cumartesi ve Pazar günleri Hürriyet'te ve Mizanplas adlı Türkçe yayın yapan gastronomi sitesinde devam etmektedir.

Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem Londra Ekonomi Okulu'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafından senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton'da Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.

Aslen Konyalı olan Vedat Milor, Linda S. Milor ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu Ceylan Handan adında bir kızı vardır.

Sarımsaklı Menemen tarifi nedir? Gerekli malzemeler neler? Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Vedat Milor sarımsaklı menemen tarifi gerekli malzemeler yapılışı nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.