"Sarıklı Amiral" olarak bilinen Mehmet Sarı emekli edildi!

Yüksek Askeri Şura'da, ismi üzerinde uzun süredir tartışmalar yaşanan  Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında kritik bir karar alındı. Kamuoyunun, basına yansıyan cübbe ve sarıklı görüntüleri ile tanıdığı Tuğamiral Mehmet Sarı Şura'da emekli edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin belirlendiği Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Yüksek Askeri Şura kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever atandı. 

Kararları açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır" açıklamasını yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı. Kalın, "30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir" dedi. 

"KURTARILACAĞI" İDDİA EDİLMİŞTİ

Şûra’da ayrıca disiplin dosyaları da ele alındı. O dosyalar arasında medyaya yansıyan bir görüntüsü çok tartışılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın dosyası da yer aldı.

Resmi üniforması üzerine giydiği cübbe ve sarıklı görüntüleri basına yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı YAŞ'ta emekli edildi.

YAŞ toplantısından kısa süre önce, Mehmet Sarı'nın YAŞ'ta emekli edilerek "yargı yolunun kapatılacağı" yönünde iddialar gündeme gelmişti.

O iddiaları gündeme taşıyan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bir iddia dolaşıyor iki gündür ortalıkta. Denilen şu: “Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekli edilerek kurtarılmak isteniyor.”

Bu iddiayı araştırdım. Elde ettiğim sonuçları yazıyorum:

Anayasa’nın 125. Maddesi’ne göre YAŞ kararlarına karşı yargı yolu kapalı. Yani Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekliye sevk edilirse... Kendisine yargı yolu kapanmış olacak. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Disiplin Kanunu çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma işlemi sonucunda rütbesinin geri alınması da mümkün.

Eğer YAŞ beklenmeden disiplin cezasıyla olay tamamlanmış olursa... Disiplin cezasına karşı yargı yolu açık olduğu için Sarıklı Amiral’in tekrar TSK’ya dönme ihtimali belirecekti. Ki bunun örnekleri mevcut.

Ben bu “Sarıklı Amiral”e karşı Milli Savunma Bakanlığı’nın bir “koruma” yaklaşımı içinde olmadığını, benim yazdığım türde bir yol izlediğini düşünüyorum. Bekleyelim görelim."

"Sarıklı Amiral" olarak bilinen Mehmet Sarı emekli edildi! ile ilgili etiketler Yüksek Askeri Şura yaş kararları sarıklı amiral mehmet sarı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.