'Sarıklı amiral' Mehmet Sarı görevden alındı

Askeri üniforma üzerine giydiği sarık ve cübbesiyle fotoğrafları ortaya çıkan ve kamuoyunda uzun süre tartışılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın akıbeti netleşti... Milliyet yazarı Zafer Şahin, "sarıklı amiral" olarak bilinen Tuğamiral Mehmet Sarı’nın görevinden alındığını açıkladı

 Bir tarikat evinde, askeri üniforması üzerindeki cübbe ve takke ile fotoğrafları ortaya çıkan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’yla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığının, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında soruşturma başlattığı biliniyordu.

Bakanlık, 26 Mart’ta Sarı’nın basına yansıyan fotoğraflarının “her yönüyle incelendiğini” duyurmuştu.

KIZAĞA ÇEKİLDİ

Bu soruşturmanın çerçevesine ilişkin yeni bilgiler ise bugün ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin "Sarıklı Amiral’e ne oldu?" başlığını taşıyan köşe yazısında konu hakkında yeni bilgiler paylaşarak kamuoyunda "sarıklı amiral" olarak bilinen Tuğamiral Sarı'nın akıbeti hakkında bilgiler verdi.

Şahin yazısında, "Sarıklı Amiral hakkında o görüntüler ortaya çıktıktan sonra idari tahkikat başlatıldı, soruşturma devam ediyor. Edindiğim bilgiye göre, o Amiral hemen kızağa çekilmiş. Yani şu an görevinin başında değil." ifadelerini kullandı.

Milliyet yazarı yazısının devamında ise şunları kaydetti;

"Peki, bu konu neden sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor? Birileri niye ısrarla ‘Sarıklı Amiral’ meselesi üzerinde tepiniyor? Kuru gürültüyle bir bardak suda fırtına kopartarak aslında neyi hedefliyorlar?


Elbette var bir amaçları. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son yıllarda hem içeride hem sınırlarımızın ötesinde geçmiş yıllara kıyasla etkinliğini artırdı. Mehmetçik, FETÖ’nün darbe girişiminden sonra gerçek gücünü ve kararlılığını sahaya yansıtmaya başladı. Bu durum birilerini doğal olarak rahatsız ediyor. Hatta uykularını kaçırıyor. Onlar eskiden olduğu gibi bugün de Türk ordusunun enerjisini içeride bu tip anlamsız ve boş tartışmalarla tüketmesini istiyor."

'Sarıklı amiral' Mehmet Sarı görevden alındı ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı amiral mehmet sarı zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.