Sarıbacak ve Horozoğlu yurt dışına kaçtı...

SuperHaber sinema sektöründeki FETÖ dosyasını açmaya devam ediyor... FETÖ'nün "sinema imamı" kim? Hangi ünlü sinema oyuncuları FETÖ'nün sohbet toplantılarına katıldı? İşte yanıtları...

Türkiye, "Nadir Sarıbacak" ismini ilk kez 'Sarmaşık' filmindeki performansıyla Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı 2015 yılında duydu.

Ödül töreninde kürsüye çıkan Nadir Sarıbacak, siyasi bir konuşma yaptı ve konuşması töreni yayınlayan A Haber televizyonu tarafından yarıda kesildi.

Bu olay Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet gibi basın organları tarafından "Sansür skandalı" olarak duyuruldu.

"İfade özgürlüğü" çerçevesinde gerçekleşen tartışmada Nadir Sarıbacak'ın karanlık ilişkilerinden ise hiç bahsedilmedi.

SuperHaber sinema sektöründe açtığı FETÖ dosyasına örgütün "Sinema imamı" ile devam ediyor...

ewfwrgrgrwg

KİMDİR BU NADİR SARIBACAK?

Yıllarca FETÖ yurtlarında kalan ve örgüt tarafından yetiştirilen oyuncu Nadir Sarıbacak, KPSS sorularının FETÖ tarafından çalınmasının ardından KPSS sınavlarına girdi ve yüksek bir derece ile İstanbul'a öğretmen olarak atandı.

Bu dönem içerisinde, FETÖ okullarına gönderilen "Türkçe öğreniyorum" isimli tanıtım filmlerinin hazırlanmasında, öğretmen olması dolayısı ile görevlendirildi.

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kameraman yeğeni olan Ebuseleme Gülen ile birlikte, FETÖ bağlantılı Sürat Kargo'nun film şirketi olan Sürat Film prodüktörlüğünde, eğitim CD'leri için kamera karşısına geçti.

WhatsApp_Image_2017-08-31_at_10.13.28

ÜNLÜ OYUNCU METE HOROZOĞLU DA SOHBET TOPLANTILARINA KATILDI

FETÖ ile yakın ilişkileri bulunan, örgütün sohbet toplantılarına katılan Sarıbacak, sinema sektöründe adeta "FETÖ imamı" gibi görev yaptı ve sektör içerisinde örgüt sempatizanlarından bir grup oluşturmayı başardı.

Nadir Sarıbacak gittiği sohbetlere, zaman zaman ünlü oyuncular Mete Horozoğlu ve Bülent Alkış ile birlikte katıldı.

Aynı zamanda Nadir Sarıbacak'ın üniversiteden arkadaşı olan Mete Horozoğlu, FETÖ'nün sohbet toplantılarına gittikten sonra örgüt ile ilişkilerini geliştirdi ve FETÖ yararına bir takım faaliyetlere katılmaya başladı.

WhatsApp_Image_2017-08-31_at_10.13.09

ABD'YE GİDEN OYUNCULARA DİKKAT: HOLYWOOD DEĞİL PENSİLVANYA!

Türkiye'den sık sık ABD'ye giden oyuncuların Hollywood hayalleri ve oyunculuk idealleri için bu ülkeyi ziyaret ettikleri sanılırdı.

Ancak zamanla, bazı oyuncuların Hollywood için değil, Pensilvanya için ABD'ye gittikleri ortaya çıktı!

FETÖ ile ilişkisi olan tüm sinema oyuncularının ortak özelliği Amerika'daki film festivallerine davet edilmeleriydi. Bu festivallerde konuşmacı olma geleneği Mete Horozoğlu için de devam etti.

WhatsApp_Image_2017-08-31_at_10.13.051

Horozoğlu, 2013 yılında Los Angeles Türk Filmleri Festivali'nde sunucu olarak yer aldı.

Finansmanı FETÖ tarafından sağlanan ve New York'da yaşayan Cenk Ertürk tarafından organize edilen Los Angeles Türk Filmleri Festivali'nde Nadir Sarıbacak'ın oynadığı film de yarıştı ve ödül aldı.

Bu şekilde FETÖ ile yakın ilişkiler kuran Horozoğlu, bir süre önce geri dönmemek üzere Türkiye'yi terk eden yönetmen Levent Semerci'nin "Nefes" filminde de rol aldı.

Rolüyle ilgili olarak, Semerci'nin ortaklarından askeri rütbeli bir senaristten brifing alan Horozoğlu askerliğini yapmamış olduğu halde karakteri başarı ile canlandırdı.

ASKER KAÇAĞI

2012 yılında ise Amerika'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na giden oyuncu Mete Horozoğlu pasaport işlemlerini yaptırdığı esnada, "yoklama kaçağı" olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Horozoğlu, buradaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Örgüt ile ilişkisi uzun süre devam eden ünlü oyuncu, FETÖ'nün medya kurumlarından "Gonca Dergisi"nin 5 Haziran 2015 yılında düzenlediği "Çek bir kısa film" yarışmasında jüri üyeliği de yaptı.

WhatsApp_Image_2017-08-31_at_10.13.16

Mete Horozoğlu, Nadir Sarıbacak ile birlikte kazanan yarışmacılara ödül verdi ve halen FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunan Ali Tokul ile beraber röportaj yaparak, "Yarışmanın ileriki senelerde de devam edeceğini" söyledi.

FETÖ'NÜN ORGANİZE ETTİĞİ FESTİVALE KATILDI

FETÖ'nün sözde Türkiye'yi tanıtmak için Los Angeles'da himmet paraları ile organize ettiği ve İstanbul'un tarihi yapıların konu edinen Anotolian Festival'e 2013-2014-2015 yıllarında katılan Mete Horozoğlu, "Türkçe Olimpiyatları'na saygı duyuyorum" ifadelerini kullandığı bir röportaj da gerçekleştirdi.

WhatsApp_Image_2017-08-31_at_10.12.59

"FETULLAH GÜLEN'İ DE KENDİ KALIBINDA SEVİP SAYGI DUYMAK LAZIM"

Sosyal medyada "Gezi'ye de giderim, Türkçe Olimpiyatları'na da!.." şeklinde mesaj paylaşan ve Horozoğlu'nu FETÖ ile tanıştıran yakın arkadaşı Nadir Sarıbacak'ın son röportajında yaptığı açıklamalar ise şöyleydi;

- Gezi eylemlerinin ilk günlerinde hem eylemlere hem de Türkçe Olimpiyatları’na destek veren 'twit'ler attınız. Bu iki farklı olayı nasıl bağlıyorsunuz kafanızda?

Ben ikisini de önemsiyorum. "İnsanları rahat bırakın” demiyor muyuz? “Sevgili Cumhurbaşkanı insanları rahat bırak” demiyor muyuz? Bu ülkede bu rahatlığı yaşamak istiyorum. Bizler bir baskıyı eleştirirken kendimizi ne yazık ki aynı baskıcı tavrı uygularken bulabiliriz. Kızdığımız, eleştirdiğimiz şeye dönüşebiliriz. Bunu hepimiz yapabiliriz. O 'tweet'i attığımda Türkçe Olimpiyatları vardı ve ben de o etkinliği seviyorum ve çok önemsiyorum. Her önüne gelen etkinliği de Cumhurbaşkanı ile birleştirmiyorum kafamda. Bir iki arkadaşım “ne alaka” diye sordu. Ben de bunaldım, “İnsanları rahat bırakın. Evet alakaları yok ama ben ikisine de destek veriyorum” dedim.

“Adanalılar şöyledir, diğerleri böyle” diyerek, ‘Hak ve batıl’ ın mücadelesi diyerek, insanları yüzdelere bölerek genellemelere gitmemek lazım. Fethullah Gülen'i de kendi kalıbında sevip saygı duymak lazım."

FİRAR ETTİ!

Öte yandan, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminden sonra soruşturma listesinde bulunduğu için yurt dışına kaçan ve halen ülkeye dönmeyen oyuncu Nadir Sarıbacak Twitter'dan paylaştığı mesajlarında "yakında" Türkiye'ye geri döneceği mesajını vermeye devam ediyor. / SuperHaber

HER İKİSİ DE YURT DIŞINDA

SuperHAber'in iplliklerini pazara çıkarttığı Horozoğlu ve Sarıbacak'ın yurt dışına kaçtıkları tespit edildi. Nadir Sarıbacak çifte vatandaşlık alarak Amerikan vatandaşı oldu. Şu an İngiltere'de olan Sarıbacak FETÖ'nün ''medeniyetler buluşması'' adı altındaki faaliyetleri yürütüyor.

Mete Horozoğlu'da Sarıbacak gibi yaklaşık 4 ay önce yurt dışına çıktı.

Sarıbacak ve Horozoğlu yurt dışına kaçtı... ile ilgili etiketler FETÖ Sinema film oyuncu mete horozoglu nadir sarıbacak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.