'Sarı Yelekliler'e Mehter Marşlı destek! /VİDEO

Fransa'da "Sarı Yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan beri hükümeti protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Eylemcilere Türklerden gelen Mehter Marşlı destek ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve geldiği günden bu yana yürüttüğü reformların ülkedeki zenginleri daha da zengin ettiği, orta ve alt gelirli insanların ise yaşamlarını zorlaştırdığı yönünde eleştiriliyor.

 Fransa'da yapılan ankete göre, Fransızların yüzde 84'ü "Sarı Yeleklileri" destekliyor.

MEHTERLİ DESTEK

 Her geçen gün eylemcilere destek artarken, Fransa'da yaşayan bir grup Türk de protesto gösterisine katıldı. Eylemcilerin arasında bir kamyon ile giden Türkler, Mehter Marşı çalarak destek verdi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Ülke genelinde yüz binlerce kişinin katıldığı protestolarda çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti, 141'i güvenlik görevlisi 780 kişi yaralandı, 794 kişi gözaltına alındı ve 9 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

'Sarı Yelekliler'e Mehter Marşlı destek! /VİDEO ile ilgili etiketler Fransa Sarı yelekliler mehter marşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.