Sarı-lacivertlilerden bir ilk! Avrupa sahnesinde tarihe geçen rekor...

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, B Grubu'ndaki 4. hafta mücadelesinde Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca'ya deplasmanda konuk oldu ve mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılarak liderliğini pekiştirdi ve üst tura çıkmayı garantiledi. Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de olduğu gibi Avrupa'da da golcü kimliğiyle dikkat çekerken, Fenerbahçe tarihine de geçen bir başarıya imza attı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un takımın başına getirilmesiyle farklı bir kimliğe bürünmeye başlamış, yapılan transferlerle de yeni sezonki performansın sinyallerini vermişti.

Süper Lig'de çıktığı 8 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik ve 1 de yenilgi alan sarı lacivertli ekip, 1 maç eksikle 17 puanla 4. sırada yer alıyor. Jesus'un talebeleri ligde oynanan bu 8 maça 25 gol sığdırmayı başarırken kalesinde 10 gol gördü.

ENNER VALENCIA İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Fenerbahçe'nin ligde attığı 25 golün 10'u, 7 maçta görev alan Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia'dan geldi.

Joshua King, Arda Güler ve Miguel Crespo 2'şer golle takımın bu başarısına katkıda bulunurken, sarı lacivertlilerin diğer golleri Ezgjan Alioski, Gustavo Henrique, Joao Pedro, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Michy Batshuayi, Emre Mor ve Diego Rossi kaydetti.

Fenerbahçe, ligde gösterdiği gol atma başarısını Avrupa arenasına da taşımayı bildi. UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maça çıkan sarı lacivertli ekip, 8 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 4 gol gördü.

AVRUPA LİGİ'NDEN EN ÇOK GOL ATAN TAKIM

Eleme maçlarını da hesaba katarsak, toplamda 18 gol atmayı başaran sarı-lacivertliler bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde turnuvanın en çok gol atan takımı oldu.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde B Grubu maçlarında attığı 8 golü ise İrfan Can Kahveci (3), Michy Batshuayi (3), Gustavo Henrique (1) ve Joao Pedro (1) kaydetti.

Sarı-lacivertlilerden bir ilk! Avrupa sahnesinde tarihe geçen rekor... ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi AEK Larnaca Grup maçı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.