Sarı kurdeleyi takmak için her maç 100 bin TL ödüyor!

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, cezaevine atılan politikacılara destek olmak için taktığı sarı kurdeleler için her maç 100 bin TL ceza ödüyor.

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin Teknik Direktörü Pep Guardiola, maçlarda yakasına taktığı sarı kurdele nedeniyle neredeyse her hafta yaklaşık 20 bin pound para cezasına çarptırılıyor.

City'nin başarılı çalıştırıcısı, geçtiğimiz sene Katalonya'da düzenlenen referandumun ardından cezaevine atılan 4 Katalan lidere destek olmak amacıyla maçlardan önce yakasına sarı kurdele takıyor.

HER MAÇ İÇİN 20 BİN POUND

Ancak İngiltere Futbol Federeasyonu politik bir mesaj taşıdığı gerekçesiyle Guardiola'ya her kurdele taktığı maç için 20 bin pound (Yaklaşık 107 bin TL) para cezası veriyor.

47 yaşındaki çalıştırıcı kurdele takmasının politik bir hareket olmadığını dile getirirken ceketine kurdele takıyor olmasının yasaklanamayacağını savunmaya devam etti.

"FEDERASYONA KATILMIYORUM"

Stoke City maçına da kurdele ile çıkan ve ilk yarıda yakasından çıkartan Guardiola, "Federasyona katılmıyorum ama onlara saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce sarı kurdele konusunda iki kez resmi uyarıda bulunulan Guardiola, "Bu politika hakkında değil. Bu demokrasi hakkında. Teknik direktörlükten önce ben bir insanım" dedi.

468A8CB600000578-5100473-image-a-1_1511186857697

"POLİTİKACILARIN AİLELERİNE SABIR DİLEDİ"

Başarılı çalıştırıcı ayrıca cezaevinde bulunan politikacıların ailelerine sabır dilerken bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını dilediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Manchester City taraftarları da Pep Guardiola'ya destek olmak amacıyla tribünde sarı kurdele takmaya başladı.

DAHA ÖNCE MEN CEZASI ALMIŞTI

Tecrübeli teknik adam daha önce Wigan maçına sarı kurdele ile çıktığı için İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından bir maç men cezasına çarptırıldı.

Guardiola daha önce yaptığı açıklamada, "Sarı kurdele takıyorum çünkü Katalonya'nın bağımsızlık oylamasını savunan insanlar İspanya'da hapis yatıyor. Bu hiç adil değil" demişti.

Sarı kurdeleyi takmak için her maç 100 bin TL ödüyor! ile ilgili etiketler Manchester City Guardiola sarı kurdele
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.