Karanlıktaki o ışık, Beyrut'a umut oldu

Gazeteci Sarah Dadouch'un Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen büyük patlamanın ardından gece saatlerine çektiği fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturdu.

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıktı, ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini açıkladı.

Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 100'e, yaralı sayısının da 4 bine çıktığını bildirdi.

GECEYE DAMGA VURAN FOTOĞRAF

Patlamanın ardından karanlığın çökmesiyle birlikte sosyal medyada paylaşılan bir görüntü herkesi hüzne boğdu. 

Washington Post'un muhabiri olarak Lübnan'da görev yapan Sarah Dadouch'un Beyrut'taki patlamanın ardından gece saatlerinde objektifine yansıyan fotoğraf kısa sürece binlerce kez paylaşıldı.

Dadouch, paylaşımında, ''Sokağım karanlıkta... Tüm pencere camları dışarı döküldü. Evlerdeki tüm insanlar terk edilmiş gibi görünüyor. Ancak bir komşumuz boş oturma odasında yaktığı mumun küçük ışığının beni ne kadar sakin kıldığını anlatamam'' ifadelerini kullandı. 

Dadouch'a birçok ülkeden insan, evlerinde mum yakarak destek verdi.

Karanlıktaki o ışık, Beyrut'a umut oldu

 

 

Karanlıktaki o ışık, Beyrut'a umut oldu ile ilgili etiketler Beyrut Lübnan gazeteci patlama fotoğraf Sarah Dadouch gece mum ışık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.