Sapyoseksüel ne demek?

Sapyoseksüel ne demek? Kime denir? Televizyon programları ya da basında çıkan haberler sonucunda vatandaşlar 'Sapyoseksüel' kelimesinin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki, Sapyoseksüel ne demek? Kime denir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Akıllı veya zeki sözcüğünün Latincesi olan 'sapien' ile 'sexualis' kelimelerinin birleşmesinden oluşan, 'Sapyoseksüel' kelimesinin anlamı son zamanlarda pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yapılan haberler sonucunda bu kelimeyi ilk kez duyan vatandaşlar Sapyoseksüel kelimesinin anlamını merak etmeye başladı. Peki, Sapyoseksüel ne demek? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Sapyoseksüel ne demek?

Sapyoseksüel kelimesi son dönemlerde sıklıkla duyulmaya ve kullanılmaya başlandı. Son dönemin popüler terimi 'Sapyoseksüellik' hakkında merak ettikleri sorulara internette yanıt arayan vatandaşlar, konu hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, Sapyoseksüellik hakkında merak edilen her şey...

SAPYOSEKSÜEL NE DEMEK?

Sapyoseksüel kelimesi dış görünüş ve fiziksel görünümden önce zeka, entelektüel seviye ve kültür düzeyi gibi kriterlerden etkilenen insanları tanımlamak için kullanılır. Kelimenin kökeni ise akıllı veya zeki sözcüğünün Latincesi olan "sapien" ile "sexualis" kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. İnsanın bedeninden ziyade beynine duyulan hayranlık hissine sahip kişiler olan sapyoseksüeller, zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak görürler.

Kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışı da sapyoseksüeller için önemli kriterlerdendir. Bir sapyoseksüel, ona gönderdiğiniz etkileyici bir fotoğraftan değil, onunla mesajlaşırken dil bilgisi kurallarına ne kadar dikkat ettiğinize bakar ve bundan etkilenir. Ayrıntıclık ve mükemmeliyetçilik de sapyoseksüeller arasında oldukça yaygındır. İş yaşamında genelde başarılı kişiler olan sapyoseksüeller kolay kolay beğenmeyen seçici insanlardır.

Fiziksel olarak ortalamanın üstünde olan ancak ortalama zekaya sahip birini çekici bulmayan sapyoseksüellerin, birine karşı cinsel çekim duyabilmesi için karşıdaki kişinin ileri düzeyde bir zekaya ve entelektüel seviyeye sahip olmasının gerekli olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya konmuştur. Bilimsel araştırmalar sapyoseksüellerin, zekası yüksek olan birinin düşüncelerinden ve davranışlarından etkilenmenin de ötesinde zekası yüksek olan biriyle, karşılaştıklarında cinsel olarak da uyarıldıklarını ortaya koyuyor.

Seksüel kelimesinin başına bir şey getirip birkaç ünlü isme ithaf ettikten sonra birazda trend topic yapınca, lügata girmiş oluyor. Sapyoseksüel de bunlardan sadece bir tanesi. Yeni nesil “smart is the new sexy” düşüncesi diyebiliriz.

Akıl, her zaman çekiciliğini koruyan bir kriter. Artık karşı cins ilişkilerinde de, bir kriter olmaya aday; hatta tercih meselesi. Sapyoseksüel, çoğunlukla kadına atfedilen bir sıfat ancak erkekler içinde geçerli. Zeki birey, akıllı birey demek ama tek bir cinse aitmiş gibi olması saçma geliyor. Sanki erkeklerin hepsi akıllı da, ilişki kurma aşamasında akıllı kadın arıyorlar :)

Seksüel ne demek: Cinsiyet ile ilgili olan. Cinsi anlamına gelen bir sıfat.

Sapyoseksüel ne demek: Karşı cinsi fiziksel özellikleri (omuz genişliği, kaslı olması, 90-60-90 olması, sarışın olması, vb.) ile etkilenmek yerine; zengin kütüphanesini, bilgi dağarcığını, başarılarını, zekasını kullanarak etkilenme durumudur ve bu tip alt yapıya sahip kişilere sapyoseksüel denir.

Mesela Arthur Miller, Marilyn Moonre ile o görünüşüne göre nasıl evlendi sanıyorsunuz yada çevrenizde gördüğünüz “bu kız bu erkekle beraber mi?” diye düşündüğünüz bir çok erkek, o zeki kadınlar ile nasıl birlikte oluyor sanıyorsunuz? İşte o kadınlar sapyoseksüel, o erkekler ise zeki! Gözünüzü açın gözünüzü :)

Sapyoseksüel kişinin özellikleri

Zekidir: Akıllı bir kişiliktir. Zekası ile insanların dikkatini çeker.

Liderdir: Zekası sayesinde başarılı konumlara gelirler. Kadın sapyoseksüelller, iş yaşamında lider konumda daha belirginlerdir.

Çekicidir: Zeki olması, insanların etrafında toplanmasını sağlar.

Zevkli: Sıradan şeylerin dışında birçok alanda hobiye sahip ve hobisine bağlı bir kişidir.

Seksidir: Akıllı insanlar, daima nasıl konuşması, davranması ve giyinmesi gerektiğini bilir. O yüzden, seksilikleri cezbeder, gözle görülür.

Sapyoseksüel ne demek? ile ilgili etiketler Sapyoseksüel ne demek kime denir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.