Sapphire'den 47 daire alan İranlı Safari'ye icra!

İranlı iş adamı Mehrdad Safari Sapphire projesinde 47 rezidans satın almıştı. Bu rezidanslar 90 milyon 594 bin dolar tuttu. Ancak eşi ve ailesi Türkiye'de yaşayan Safari'nin İran'dan çıkışı yasaklanınca ödemeler aksadı. Kiler GYO bunun üzerine Safari'ye karşı 3 milyon 205 bin 666 dolar tutarında icra takibi başlattı.

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 21 Şubat 2017’de Sapphire projesinde 47 rezidans dairesinin toplu olarak satıldığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. 90 milyon 594 bin dolarlık satışta, alıcının İranlı Mehrdad Safari olduğu açıklandı.

Anlaşmaya göre, ödeme yapıldıkça Kiler tarafı tapu devirlerini yapacaktı. Devri yapılan daire sayısı ise 5-6 seviyesinde kaldı. Geçen yılın ikinci yarısından itibaren ödemeye ilişkin sıkıntı yaşanmaya başladı.

İran hükümeti ile sorunlar yaşadığı belirtilen Safari’nin, İran’dan çıkışına yasak konuldu. Eşi ve çocukları İstanbul’da yaşayan Safari’ye karşı ise Kiler GYO adına icra takibi başlatıldı. İstanbul 30. İcra Müdürlüğü'nde açılan takibin tutarı 3.205.666 dolar olarak kayda girdi. Anılan icra takibine, Safari’nin avukatının itiraz ettiği görüldü. İtiraz ile birlikte takip süreci durdu. Ancak itiraza ilişkin Safari’nin avukatı henüz herhangi bir dava açmadı.

"HERHANGİ BİR RİSKİMİZ YOK"

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Mehrdad Safari, ülkesi İran’da bir takım sıkıntılar yaşıyor. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuş. Biz de, bakiye alacak için takibe geçtik. Bundan sonraki gelişmelere göre hareket edeceğiz. Ancak şirket olarak herhangi bir riskimiz yok. Ödeme aldıkça tapu devrini yaptık. Devrini yaptığımız tapu sayısı 5-6 kadar. Gelişmelere göre hareket edeceğiz; uzun bir süre daha karşı tarafı bekleme durumumuz olmaz” dedi.

Mehrdad Safari’nin İstanbul’daki avukatı ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Sapphire'den 47 daire alan İranlı Safari'ye icra! ile ilgili etiketler İstanbul İran
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.