Sapık üvey babaya 19 yıl 7 ay hapis

Burdur'da üvey kızına karşı ‘Nitelikli Cinsel İstismar’ suçlaması ile yargılanan H.B. adlı sanık 16 celse sonunda 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üvey babaya ayrıca taciz suçlaması ile de 10 ay hapis cezası verildi. Üvey kızına istismar ve tacizde bulunan H.B. 19 yıl 7 ay hapis yatacak.

Burdur 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gördüğü davaya (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri) SEGBİS ile katılan sanık H.B., 16. celsenin ardından ‘Nitelikli Cinsel İstismar’ suçundan 18 yıl 9 ay, ‘Taciz’ suçundan ise 10 ay hapis cezası aldı.

Sapık üvey babaya 19 yıl 7 ay hapis

“ÇOCUKLAR KONUŞUN, BİZ SİZİ DUYARIZ”

Mahkeme sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Cumhuriyet Meydanı’nda karara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Dernek adına konuşma yapan Avukat Esra Ergon, “Biz bugün karar duruşmasındaydık. 16. celsede karara çıktı dosyamız. Ve sanık 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mutluyuz, umutluyuz. Bu kararın Türkiye’deki tüm ağır ceza mahkemesi başkan ve üyelerine emsal olmasını istiyoruz. UCİM olarak tüm çocuklarımızın yanında olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyoruz. Çocuklar konuşun biz sizi duyarız” ifadelerini kullandı.

F.V.Ö.’nün rehber öğretmenine olayı anlatmasıyla böyle bir olayın ortaya çıktığını söyleyen dernek üyesi Avukat İlknur Temur, çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin vurguladı. Temur, “Çocukları susturmayalım, onları konuşturalım ki her suç cezasını bulsun. Adalet geç de olsa tecelli etsin.” dedi.

UCİM basın açıklamasını takip eden anne G.B. ise, "UCİM ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Darısı diğer çocuklarımızın başına” diyerek Avukat Serap Candoğan’a teşekkür etti.

Sapık üvey babaya 19 yıl 7 ay hapis ile ilgili etiketler Burdur Taciz istismar sapık üvey baba

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.