Şantaj yapıp istismarda bulundu

İğrenç olay Mersin'de yaşandı. 18 yaşındaki üniversite öğrencisi N.P, 2019'da tanıştığı H.G.'ye gönlünü kaptırdı. Ancak iddiaya göre H.G.'nin niyeti hiç de temiz değildi. Kendisi ile duygusal bağ kuran N.P.'yi evine davet ettiği bir gün henüz reşit olmayan kızla birlikte olup o anları da gizlice kaydetti. Bu görüntülerle N.P'ye şantaj yaparak birkaç kez daha istismarda bulunan H.G.'nin arkadaşları da genç kızı istismara kalkıştı. Bunun üzerine savcılığa giden genç kız H.G.'den şikayetçi oldu.

Mersin’in Erdemli ilçesinde annesiyle birlikte yaşayan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi N.P. bu genç yaşında en büyük darbeyi sevgilim dediği insandan yedi. 

N.P. eski erkek arkadaşı H.G.’nin (23) müstehcen görüntülerini gizlice çekerek kendisine şantaj yaptığı ve daha sonra da bunları yayınladığı iddiasıyla 2020 Haziran ayında savcılığa şikayette bulundu.

İğrenç olayın yaşandığı tarihte henüz reşit olmayan genç kızın verilen takipsizlik kararına itiraz etmesinin ardından H.G. hakkında ‘müstehcenlik’ suçlamasıyla dava açıldı.

Mersin 21. Asliye Ceza Mahkemesinde 3 Mart 2021 görülen ilk duruşmaya askerde olduğu belirtilen H.G. katılmadı. Savcılık iddianamesinde, şüpheli H.G.'nin TCK’nın 226’ncı maddesi gereğince cezalandırılması talep etti.

 

“HABERİM OLMADAN GÖRÜNTÜLERİMİ ÇEKMİŞ”

Genç yaşında hayatının en büyük darbesini yiyen genç kız, şüpheli ile Şubat 2019’da tanıştıklarını ve duygusal bir ilişkiye başladıklarını söyledi. N.P., “Sonra beni evine götürdü ve o zaman haberim olmadan görüntülerimi çekmiş. Daha sonra ben ayrılmak istediğimde ‘Benim evime geleceksin, benimle birlikte olacaksın, yoksa herkese ifşa ederim videoyu’ diyerek bana şantaj yapmaya başladı. 2019 Ağustos ayında gittiğimiz bir festivalde de yine şantajla beni evine çağırdı ve istismarda bulundu. Sonra arkadaşları mesaj atıp beni bir yerlere çağırmaya başladılar. Hiçbiriyle konuşmadım ve görüşmedim, çünkü amaçlarını biliyordum. Hepsinden uzak durdum” sözleri ile başından geçenleri anlattı.

“ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM, SUSMAYACAĞIM"

Şüphelinin Mayıs 2020’de videoyu ifşa ettiğini öğrendiğini belirten genç kız, bunun üzerine haziran ayında savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olduğunu ifade etti.

Şüphelinin ve ortak arkadaşları M.K.’nin eylül ayında gözaltına alındığını söyleyen genç kız, “Dosyadaki diğer şüpheli M.K.’nin de videoyu ifşa ettiğini öğrendim. Ben bunları kanıtladım. Sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakıldılar. Koruma kararı aldırttım ama onu da ihlal ettiler. Takipsizlik kararı verilmesi üzerine itiraz ettik ve itirazımız kabul edildi. Dava açıldı, ilk duruşmaya da gelmediler. Avukatı, şahsın askerde olduğunu söyledi. Asla vazgeçmeyeceğim, hiçbir şekilde susmayacağım. Ailemin, arkadaşlarımın desteğiyle bu süreci atlatmaya çalışıyorum. Artık daha dikkatli olacağım. İnşallah ceza alırlar. Cezalandırılmalarını istiyorum. O cezadan ders alsınlar ki, başka bir kadına, başka bir çocuğa aynı şeyi yapmasınlar” dedi.

Şantaj yapıp istismarda bulundu

“BİRÇOK KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR O YÜZDEN SUSMASINLAR”

Olay tarihinde yaşı küçük olduğu için korktuğunu, ancak 18 yaşına gelince tüm cesaretini toplayıp şikayette bulunduğunu vurgulayan N.P., başından benzer şeyler geçen ya da şiddete uğrayan kadınlara da çağrıda bulundu: 

“Kadınların çoğu susuyor, utanıyorlar, ‘rezil olurum, ailem bir şey der, okulum, çevrem etkilenir’ diye şikayetçi olmuyorlar ama şikayetçi olmaları gerekiyor. Dikkat etsinler, hep cesaretli olsunlar, korkmasınlar. O cesareti göstermedikleri için karşıdaki kişiler daha çok üstlerine geliyor, daha çok şiddete başvuruyor. Birçok kadın öldürülüyor şu anda. O yüzden susmasınlar.”

Davanın ikinci duruşması 19 Nisan’da görülecek.

Şantaj yapıp istismarda bulundu ile ilgili etiketler Mersin mahkeme

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.