Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak için Şanlıurfa'ya gidiyor. Erdoğan Haliliye ilçesinde 18 Mart caddesinde vatandaşlara hitap edecek. İşte Erdoğan'ın açılışını yapacağı projeler...

Şanlıurfa'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla Abide Kavşağı'nda Köprülü Kavşak yapımı tamamlandı.

Köprünün resmi açılışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılış töreni saat 13.00 itibariyle başlayacak. Vatandaşlar bu dakikadan itibaren alana alınacak ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 14.00 gibi konuşmaya başlaması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU DA İSTANBUL'DA KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günlerde kendisine "3 Aralık'ı bekle. Gel, izle ve göre" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Sen de Şanlıurfa'da bizi izle" diyerek yanıt verdi. Bu nedenle iki liderin konuşmaları merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaya başladığı saatlerde de CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'da vizyon belgesini tanıtacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Toplu açılış töreni ile (532 Proje) Abide Kavşağı İlave Köprü Yapım İşi, Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe Pompa İstasyonu, Elektrik ve Mekanik Teçhizatın Temini, Montajı ve Debimetre Odası İnşaatı, Çevik kuvvet kavşağı, Kuzeybatı Çevreyolu 22-32 kilometre arası, Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve Üst yapı işleri yapımı Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine Doğalgaz Arzının Sağlanması, İl Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binası gibi bir çok projenin açılışı yapılacak. Ardından Haliliye Belediyesi İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde Gençlik Buluşması'na katılacak olan Erdoğan daha sonra Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda Danışma Meclisi toplantısında katılımcılarla bir araya gelecek.


ABİDE KAVŞAĞININ RESMİ AÇILIŞI ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün girişimleriyle şehrin kalbinde bulunan ve kent trafiğini karşılamakta zorlanan Abide Kavşağı'nda Köprülü Kavşak yapımı tamamlanarak şehir içi trafik önemli ölçüde rahatlatılırken resmi açılış ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak olan Abide Köprülü Kavşağında da çevre düzenlemesi ve çim ekimi işlemleri tamamlandı.

Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak...


Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile Ay Yıldızlı Bayraklarla donatılan Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Başkan Erdoğan, AK Parti tarafından şehre kazandırılan yatırım ve hizmetlerin de toplu açılışını gerçekleştirecek.

 Şehir merkezine rahat bir nefes aldıran ve Şanlıurfa kent trafiğinin can damarı olan Abide Kavşağı Köprülü kavşak viyadük çalışmasıyla Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, İpekyol Bulvarı, Necmettin Cevheri Bulvarı, Atatürk Bulvarı ile 18 Mart Çanakkale Caddesini birbirine bağlanırken şehir merkezi tamamlanan köprü ile rahat bir nefes aldı.

Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak... - Resim : 2


ŞANLIURFA KUZEYBATI ÇEVRE YOLU İLE ÇEVİK KUVVET KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI AÇILIYOR

Erdoğan'nın katılımıyla Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu ile Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı açılıyor.

Şanlıurfa'nın şehir içi ve şehirlerarası ulaşımını düzenleyen Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu'nun 9,4 kilometre uzunluğunda inşa edildiği belirtilerek Trafiğe 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek çevre yolunda Direkli Vadisi 376 metrelik viyadükle geçildi. Ayrıca, proje kapsamında 446 metre uzunluğunda 3 köprülü kavşak, 50 metrelik 1 altgeçit köprüsü ve toplam 1380 metre uzunluğunda 18 menfez bulunuyor. Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu'nun bitiş noktasında inşa edilen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı'nın tamamlanmasıyla Şanlıurfa- Gaziantep Devlet Yolu'na, Şanlıurfa- Diyarbakır Devlet Yolu'na ve Doğu Çevre Yolu'na bağlantı sağlandı."

Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı'nın ana gövdesinin 2 bin 930 metre uzunluğunda bölünmüş yol standardında, kavşak kollarının da 4 bin 240 metre uzunluğunda tek yol standardında inşa edildiği bildirildi. Köprülü kavşak bünyesinde toplam 911 metre uzunluğunda 7 köprü bulunduğuna işaret edilerek, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu'nun da hizmete alınmasıyla Şanlıurfa'nın toplam 32,4 kilometre uzunluğundaki çevre yolu ağının tamamlandığı belirtildi.

Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak... - Resim : 3

140 BİN DEKAR ARAZİYE SULAMA SUYU SAĞLAYACAK

Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan ve Ovaya hayat verecek dev projenin açılışı yapılacak Devlet su işleri tarafından yapımı tamamlanan 140 bin dekar araziyi sulanacak şebekeye su basacak olan P1 pompa istasyonu Viranşehir pompaj sulaması P 1 pompa istasyonu 140 bin dekar araziye sulama suyu sağlayacak pompa istasyonunda debimetre Odaları hava kazanları filtre odaları ve 8 adet pompa ve motoru tamamlanmıştı olup açılışı yapılacak.

 Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak... - Resim : 4

Şanlıurfa'ya bir dizi dev yatırım! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.