Şanlıurfa'da 102 ev karantinaya alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son üç gün içinde en çok yeni vaka sayısının belirlendiği iller arasında saydığı Şanlıurfa'da korkutucu bir gelişme yaşandı. Kent genelinde 102 evde koronavirüs karantinası başlatıldı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşlara yapılan Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu salgınla mücadele kapsamında bir dizi kararlar aldı. 

Bu kararlara göre, Birecik'te 9, Bozova'da 3, Ceylanpınar'da 2, Eyyübiye'de 19, Haliliye'de 11, Hilvan'da 1, Karaköprü'de 46, Siverek'te 1, Suruç ve Viranşehir'de 5'er olmak üzere toplam testleri pozitif çıkan kişilerin yaşadığı 102 evde karantina tedbiri uygulaması başlatıldı.

Öte yandan, kent genelinde daha önce 78 evde başlatılan karantinaların 14 günlük sürelerinin dolması ile sona erdi.

BAKAN KOCA 5 İL ARASINDA SAYMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Temmuz tarihli koronavirüs tablosuna ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa'' demişti. 

Şanlıurfa'da 102 ev karantinaya alındı ile ilgili etiketler Şanlıurfa Karantina Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.