Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı inşaatını kapatan İBB'ye Göksu'dan tepki

Sancaktepe'de bulunan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı inşaatını kapatma çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepkiler dinmiyor. Kapatılan metro inşaatı görüntüsünü paylaşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "CHP’nin bu ülkedeki misyonu millete hizmet değil, millete istikamet belirlemek." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sancaktepe'de bulunan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı inşaatını geçtiğimiz yaz durdurmuş ve tüneli kapatmaya başlamıştı.

İBB'nin Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı için açılan tünel ve şaftları doldurmaya devam ettiği inşaat alanından gelen fotoğraflarla ortaya çıktı.

Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı inşaatını kapatan İBB'ye Göksu'dan tepki

İlçelerine metro hattının gelmesini bekleyen Sancaktepeliler'in büyük tepki gösterdiği, inşaatı kapatma kararını yeniden gündeme getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

 

 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kapatılan metro inşaatı görüntüsünü paylaşarak, "İşte CHP’li İBB çalışıyor. Metro hattının inşaatını kapatıyor. CHP’nin bu ülkedeki misyonu millete hizmet değil, millete istikamet belirlemek." dedi.

 

 

"HALKIN HAYALLERİNE ATILMIŞ BİR TOPRAK"

AK Partili Sancaktepe Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada da, Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek (Sarıgazi-Taşdelen) metro hattının 6 duraktan oluştuğu ve 6,96 kilometre uzunluğunda olduğu belirtildi. İlçe sınırları içerisinden geçen ve bölgenin trafiği ile çehresini değiştirecek metro hattı çalışmasının İBB ekiplerince durdurulduğu ifade edilen açıklamada, İBB'nin, Mayıs 2020'de inşaatını durdurduğu Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının ardından yine aynı hat üzerinde bulunan Sarıgazi durağındaki kazı alanını da beton dökerek kapatmaya başladığı kaydedildi.

İBB'nin Sarıgazi metro durağının üzerini toprak ve hafriyatla doldurmasına ilişkin konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise, "7 ay içinde ilçemizden geçen metro hattının Yenidoğan durağının ardından Sarıgazi durağına atılan bu toprak sadece metro alanına değil, Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. İstanbul halkı özellikle Sancaktepe halkı, 7 ay içinde ikinci kez metro hattı üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü. Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. Sancaktepe Belediye Başkanı olarak ilçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz." açıklamasını yaptı.

Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı inşaatını kapatan İBB'ye Göksu'dan tepki ile ilgili etiketler İBB Sancaktepe mehmet tevfik göksu metro inşaatı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.