Sanayi üretiminde güzel haber! Üretim Haziran'da tahminleri aştı: Yıllık yüzde 8.5

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin sanayi üretim istatistiklerini yayımladı. Buna göre yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 8,5, aylık bazda yüzde 1,3 arttı

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,5, aylık bazda yüzde 1,3 arttı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini sanayi üretiminin yıllık yüzde 6,7 artması, aylık bazda değişmemesi yönündeydi.

Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 10 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 1,3 arttı

2022 yılı Haziran ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 arttı.

Sanayi üretiminde güzel haber! Üretim Haziran'da tahminleri aştı: Yıllık yüzde 8.5 ile ilgili etiketler Sanayi TÜİK
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.