Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim uygulanacak

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz merak edilen elektrik zammı olup olmayacağına dair açıklamalarda bulundu. Meskenlerde elektriğe zam yapılmayacağını belirten Yılmaz, “Sanayide elektriğe yüzde 16 indirim yapıldı” dedi.

Sanayi elektriğine indirim geldi. 

Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim uygulanacak

EPDK, 2023 yılının ilk 3 ayında geçerli olacak elektrik fiyatlarını belirledi.

ENFLASYONA BÜYÜK DARBE

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Pektaş, sanayide kullanılan elektrikte yüzde 16 indirim yapılacağını söyledi. Bu karar enflasyonu düşürmeye dönük atılan önemli bir adım. Sanayicinin en önemli girdi maliyeti olan elektrikteki her indirim gıdadan temel tüketim mallarına kadar her alanda fiyat artışını durduracak. Bu kararın bir diğer etkisi de ihracatın artması olacak. Sanayici ihracat pazarlarında rakiplerine karşı fiyat avantajı sağlayacak.


DOĞALGAZA DA İNDİRİM

EPDK dün de İGDAŞ’ın sistem kullanım bedellerinde indirime gitmişti. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olarak düzenleme ile İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12-13 düzeyinde indirim gelecek. 

 

Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim uygulanacak ile ilgili etiketler Elektrik Sanayi EPDK
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.