Sanatçılar Greve Hazırlanıyor! İstedikleri Eşitlik! İşte Greve Giden Sanatçılar

Ekonomik zorluk ve sıkıntılar sebebiyle çalışanlar grev yoluna gidiyor. Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte yeni bir grev kararı daha geldi. Devlet Tiyatroları çalışanları da yaşanan sıkıntılar nedeniyle greve gidiyor.

 

Ekonomik zorluk ve sıkıntılar sebebiyle çalışanlar grev yoluna gidiyor. Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte yeni bir grev kararı daha geldi. Devlet Tiyatroları çalışanları da yaşanan sıkıntılar nedeniyle greve gidiyor.

Ekonomi alanında yaşanan büyük kriz nedeniyle ve başka sebepler dolayısıyla Devlet tiyatro çalışanlarının greve başlayacakları konuşuluyor. KYK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 4/D statüsünde çalışmaya devam eden işçiler, özlük haklarının iyileştirilmesi ve düzelmesi talebiyle son dakika bir grev kararı aldı.

Eşitsizlik Greve Götürdü

 

Devlet tiyatro çalışanlarının grev kararı alması konusuyla alakalı olarak yapılan basın açıklamasında, bakanlık bünyesinde aynı statü ve konumda çalışmalarına karşın işçilerin özlük hakları arasında önemli bir seviyede eşitsizlik olduğu iddia edilerek tüm işçilerin eşit haklara sahip olması gerektiği konusunda dikkat çekildi.

Yaşanan bu eşitsizliğin düzelmesi için işçiler grev kararı aldı. Ani bir şekilde alınan grev kararı için işçiler arasında oylama yapılacağı bilgisi öğrenildi. Devlet tiyatrosu çalışanları oy birliği sağlandığı takdirde greve başlayacaklar. Yaşanan eşitsizliğin düzelmesi için çalışan bütün işçiler greve katılım sağlayacak. 

Oylama Yapıldı Ancak Durum Olumsuz

 

4 Haziran Cuma günü öğlen saatlerinde yapılan grev oylamasında yüzde doksan yedi oranında “evet” oyunun çıktığı ifade edildi. Ancak yapılan açıklamada, “9 Haziran tarihine kadar herhangi bir itirazın ya da sorunun yaşanmaması durumunda sonuçlarla alakalı olarak sendikaya başvuru yapılarak grev uygulamaya başlanacaktır” denildi.

Açıklamada, bu kararla birlikte yetkili sendikalar arasında yer alan Hak-İş Öz Büro İş tarafından oylamadan hemen önce işçilerin telefonla teker teker aranarak grev oylamasında hayır oyu kullanması istendiği iddia ediliyor. Bu durumun grev katılımında işçileri olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. Ancak işçiler greve katılacaklarını açıklıyor. 

Sanatçılar Greve Hazırlanıyor! İstedikleri Eşitlik! İşte Greve Giden Sanatçılar ile ilgili etiketler sanatçı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.