Sanat camiasının acı kaybı! Usta oyuncu Cemil Özbayer vefat etti

Bizim Aile, Büyük Buluşma, Hacı Bayram Veli, Berlin Kaplanı gibi yapımlardaki rolleriyle hafızalara kazınan oyuncu ve yönetmen Cemil Özbayer'den acı haber geldi. Bugüne kadar birçok dizi ve tiyatro oyununda rol alan Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Devlet Tiyatroları (DT) emekli oyuncusu, tiyatro yönetmeni Cemil Özbayer hayat gözlerini yumdu. Özbayer'in ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

 
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, usta oyuncunun vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kurumumuz emekli oyuncu ve yönetmenlerinden, Türk tiyatrosunun değerli ismi Cemil Özbayer'in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Sanat camiasının acı kaybı! Usta oyuncu Cemil Özbayer vefat etti


CEMİL ÖZBAYER HAKKINDA

Özbayer, "IV. Murat", "Kuvvai Milliye Destanı", "Budala", "Fehim Paşa Konağı", "Woyzeck", "Bir Başkası", "Satıcının Ölümü", "Akümülatörlü Radyo", "Romanoff ile Juliet", "Karar Kimin", "Kral Lear", "Genç Osman", "Hürrem Sultan", "Üçüncü Selim", "Genç Werther'in Yeni Acıları", "Susuz Yaz" ve "Bu Hesapta Yoktu" gibi pek çok tiyatro oyununda rol aldı.

Sanat camiasının acı kaybı! Usta oyuncu Cemil Özbayer vefat etti

Cemil Özbayer, 2000'li yıllarda televizyon dizilerinde oyunculuk yapmaya başladı. "Bizim Aile", "Büyük Buluşma", "Kuşdili", "Hakkını Helal et", "Milat" ve "Kollama"nın da arasında bulunduğu dizilerde rol alan usta tiyatrocu, 2007'de "Hacı Bayram Veli" ve 2011'de "Berlin Kaplanı" sinema filmlerinde de oyunculuk yaptı.

 

Sanat camiasının acı kaybı! Usta oyuncu Cemil Özbayer vefat etti ile ilgili etiketler Cemil Özbayer devlet tiyatroları mustafa kurt
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.