Sanat camiasının acı kaybı... Usta müzisyen Faruk Tınaz hayatını kaybetti

Yarış atlarına olan sevdasıyla da bilinen 80'li yılların başarılı sanatçılarından Faruk Tınaz'dan acı haber geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören Tınaz 56 yaşında hayata veda etti. Usta sanatçının vefat haberini yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Jokey Kulübü tarafından paylaşıldı. İşte detaylar...

Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi, ünlü at sahibi ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Faruk Tınaz hayata veda etti. Türkiye Jokey Kulübü resmi Instagram hesabından acı haberi paylaşarak usta sanatçının vefat ettiğini duyurdu. Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Faruk Tınaz'ın bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. 


Usta müzisyen Faruk Tınaz'dan acı haber

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz.

Cenaze bilgileri netleştiğinde buradan paylaşılacaktır.''

Sanat camiasının acı kaybı... Usta müzisyen Faruk Tınaz hayatını kaybetti - Resim : 2


TRT Radyo ile kariyerine başlayan, 80'li yılların başarılı sanatçıları arasında gösterilen Tınaz son olarak aylar önce İbo Show'a konuk olmuştu. Son albümünü 2012'de sevenleriyle buluşturan Tınaz, uzun yıllardır Tekirdağ'daki çiftliğinde at yetiştiriciliği yapıyordu.

Usta müzisyen Faruk Tınaz'dan acı haber

 

FARUK TINAZ KİMDİR?

Faruk Tınaz, 6 Haziran 1956 tarihinde dünyaya geldi. Sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana'da dünyaya geldi. Annesi mevlüthandır. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer'den müzik dersi aldı.1980 yılında TRT'nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazanarak TRT'de çalışmaya başladı. Ankara'da başladığı sahne hayatına istanbul'da devam etti. 1973'te Kamil Sönmez ve Osman Yağmurdereli ile Şişli'de tek odalı bir evde yaşamaya başladı. Daha sonra aralarına Asım Ekren katıldı. 2010 yılında Yeniköy'deki villasında darp edilmesiyle adı duyuldu.

Usta müzisyen Faruk Tınaz'dan acı haber

ALBÜMLERİ:

Göz Göze - 1988

Şansım Açıldı - 1989

Ömrümü Çalan Yıllar -1991

Kal Benimle - 1994

Kalbimin Kadını - 1998

Dinlenesi Şarkılar -2007

Yunus Gibi - 2012

 

Sanat camiasının acı kaybı... Usta müzisyen Faruk Tınaz hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Faruk Tınaz Türkiye Jokey Kulübü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.