Sanal gerçeklik gözlüğü çocuklar için tehlikeli mi? Oculus Quest 2'ye karşı uyarılar geldi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal gerçeklik uygulamaları ve yeni ürünler hızla artıyor. Bunlardan biri olan ve Meta'nın satışa çıkardığı Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü çocukların şiddet ve istismara açık hale getirdiği endişesiyle tartışma konusu oldu.

Mark Zuckenberg'in sahibi olduğu Meta'nın piyasaya sürdüğü sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Quest 2 çocukların sanal ortamda istismarı konusunda güvenlik endişeleri nedeniyle hedef konuma geldi. Uzmanlar, sanal gerçeklik gözlüğündeki ebeveyn koruması için şirketten bilgi istedi.

İngiltere Bilgi Komisyonu dünya çapında satışa çıkan ve noel döneminde oldukça ilgi gören sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Quest 2'nin çocuk koruması hakkında daha Meta ile daha fazla görüşme talep etti. Komisyondan yapılan açıklamada "Kişisel verileri kullanan ve çocukların erişmesi muhtemel çevrimiçi hizmetler ve ürünlerin, çocuk kodlarımızın standartlarına uyması gerekiyor” ifadeleri yer aldı.

Sanal gerçeklik gözlüğü çocuklar için tehlikeli mi? Oculus Quest 2'ye karşı uyarılar geldi

Çocuk güvenliği uzmanları Meta'nın satışa çıkardığı sanal gerçeklik gözlüğünde ebeveyn koruması olmaması nedeniyle çocukların sanal ortamda şiddet ve istismara açık olabilecekleri konusunda uyardı.

Sanal gerçeklik gözlüğü için harekete geçen kuruluşlardan biri olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi Oculus Quest 2 kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri olan VRChat'te çocukların maruz kaldığı birden fazla istismar olayını belirlediklerini duyurdu.

Sanal gerçeklik gözlüğü çocuklar için tehlikeli mi? Oculus Quest 2'ye karşı uyarılar geldi - Resim : 2

İngiltere'de çoukların koruyan mevcut yasalar gereği çocukların kullandığı web sitesi, uygulama ve diğer teknolojik cihazların kullanıcı bilgilerini koruması gerekiyor. Çocukların istismarına açık hale gelen web siteleri ve uygulamaların sahibi olan şirketler 17.5 milyon sterlinden şirket cirosunun yüzde 4'üne kadar para cezası alabiliyor. Bu durum Meta'nın alabileceği cezanın 2,5 milyar sterline kadar yükselebilir.

Sanal gerçeklik gözlüğü çocuklar için tehlikeli mi? Oculus Quest 2'ye karşı uyarılar geldi - Resim : 3

Oculus Quest 2'yi kullanmak isteyen bir kişinin 13 yaşından büyük olması gerekiyor. Çünkü gözlüğün çalıştırılması için Facebook hesabı gerekiyor. Facebook'ta 13 yaşından küçükler hesap açamıyor. Çocuk koruma uzmanları yaptığı açıklamada “Oculus gibi VR başlıklarını kullanan çocuklar, minimum yaş gereksinimlerini karşıladıklarını beyan eden bir kutuyu işaretleyerek sohbet odalarına ve risk taşıdığı bilinen diğer özelliklere erişebilir. Bu, çocuk istismarı, taciz, ırkçılık ve pornografiyi barındırdığı bilinen hizmetlerin reşit olmayanların kullanımı için yetersiz bir engeldir" ifadelerini kullandı.

Sanal gerçeklik gözlüğü çocuklar için tehlikeli mi? Oculus Quest 2'ye karşı uyarılar geldi ile ilgili etiketler Çocuk Oculus Quest 2 vr gözlüğü sanal gerçeklik koruma ebeveyn kontolü Meta
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.