Sana Söz'ün Ömer'inden bomba itiraf! Erkan Petekkaya meğer dolandırılmış

Başarılı oyuncu Erkan Petakkaya, 2.5 yıl önce nasıl dolandırıldığını anlattı. Ticarete atılan ve bir restoran açan, profesyonel dolandırıcılara denk geldiğini anlatan 50 yaşındaki oyuncu, "Ticaret bana göre değil" itirafında bulunarak hala parasını alamadığını söyledi.

Kırmızı Oda'da hayat verdiği Delikanlı Sadi karakteriyle büyük bir beğeni toplayan 50 yaşındaki oyuncu Erkan Petekkaya şimdilerde ise Star TV'de yayınlanan 'Sana Söz' adlı dizide 'Ömer Komiser' karakterini canlandırıyor. Oyunculuğuyla kendine hayran bırakan Erkan Petakkaya, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e samimi açıklamalarda bulundu. İşte ünlü oyuncunun yaptığı açıklamalardan satır başları...

Diyarbakırlıymışsınız aslen ama Elazığ’da doğmuşsunuz, İstanbul’da büyümüşsünüz. Nasıl bir hayat hikayeniz var?

Babam memurdu. Elazığ’da memurluk yaparken doğmuşum ama kütüğümüz Diyarbakır. Çermikliyiz biz. Beş yaşından sonra da İstanbul Bostancı’da büyüdüm. Sonra konservatuar okumak için Eskişehir’e gittim. Oradan devlet tiyatrosu sınavlarını kazanıp Diyarbakır’a gittim. İstanbul’a diziler için geliyordum. Yavaş yavaş başladım bu işlere çünkü devlet tiyatrosunu hemen bırakamadım.

Televizyon bilmediğim bir sektördü. Kameralara alışana kadar zorlandım. Kameranın oyunculuğu bir başkadır. Tiyatroya benzemiyor hiç. Kendimi hazır hissettiğimde başladım. İlk işim kamera şakasıydı. ‘Yakaladık Şakaladık’ diye bir şaka programı yapıyorduk. Ardından diziler başladı, evlendim… 18 yıllık bir evliliğim ve bir de çocuğum var.


Reyting rekorları kıran, önemli yapımlarda hep başrol oynadınız. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Tiyatro mezunu olmamın hayli payı var. Çünkü orada bir senaryoya nasıl yaklaşılır, bir rol nasıl çözülür gibi birçok şey öğreniyoruz.

 

ÇAYCIDAN DA DOKTORDAN DA OYUNCU OLUR

Oyunculuk için ille de eğitim şart mı?

Mesleğimizi yaptığımız bu tür alanda konservatuar eğitiminin şart olduğuna inanmıyorum. “Mankenden oyuncu olur mu?” diye bir tartışma vardı. Tabii ki olur! Çaycıdan da doktordan da oyuncu olur, yeter ki yetenek olsun. Tabii ki bir eğitim alınması gerekiyor çünkü bu başarıyı etkiler. Sektör zaten çok ilerledi. Artık birçok oyunculuk okulu var ama tiyatro yapabilmek için eğitim gerekiyor. Çünkü tiyatro başka bir şey. Orada çırılçıplaksınız.


MİKROFON GÖRÜNCE DAYANAMAYIP TÜRKÜ SÖYLEMEYE BAŞLIYORUM

Kırmızı Oda’da ‘Yollar Seni Gide Gide Usandım’ türküsüyle mest ettiniz. Türkü albümü sürprizi gelir mi?

Müziği çok seviyorum. “Keşke müzisyen olsaydım” bile diyorum bazen kendi kendime. Çünkü müzik çok daha saf geliyor bana. Mikrofon görünce dayanamayıp türkü söylemeye başlıyorum. Profesyonel değilim, sadece sevdiğim için söylüyorum.


‘Kırmızı Oda’ dizisindeki Sadi karakteriyle izleyenlerin yüreğine dokundunuz. Bu kadar sahici oynamayı nasıl başarıyorsunuz?

Sadi karakteri beni de çok etkiledi. Meslek hayatımda çok özel bir yeri oldu. Büyük bir zevk ve keyifle oynadım. Seyirci de çok beğendi ve çok mutlu oldum. Nasıl bu kadar sahici oynuyorum sorusunun yanıtı zor, çünkü bu benim mesleğim. Çok severek yaptığım işim.

 Sana Söz'ün Ömer'inden bomba itiraf! Erkan Petekkaya meğer dolandırılmış

KENDİMİ HİÇ BEĞENMEM ZATEN OYUNCULUKTA GÜZELLİK ÇİRKİNLİK ÖNEMSİZDİR

İnsanlar oyunculuğunuzu beğendiği kadar karizmatik de buluyorlar sizi. Siz oyunculuğunuzu beğeniyor musunuz?

Kendimi hiç beğenmem zaten oyunculukta güzellik çirkinlik önemsizdir. Oyunculukta “Ben oldum” dediğin an bitersin. Hayata gözlerimi kapatırken bile “Keşke şunu söyle oynasaydım” diyeceğim herhalde. Çünkü bizim mesleğimiz; ufku açık, ucu bucağı belli olmayan bir meslek ve her zaman daha iyisi muhakkak vardır.

BEN SAF ADAMIMDIR, İNSANLARA İNANIRIM VE RESMEN DOLANDIRILDIM

Ticaretle de ilgileniyordunuz. Pandemi sizi ne kadar etkiledi?

Bir restoranım vardı, iki buçuk yıl evvel sattım ama halen paramı alamadım. Ben saf adamımdır, insanlara inanırım ve resmen dolandırıldım. Bildiğiniz profesyonel dolandırıcılara denk geldim. Sağlık olsun! Bu işin mahkemesi, adaleti var. Bir şekilde hakkımı alırım ama ticaret bana göre değil. Herkes kendi işini yapmalı. Bir de başında durmadığın iş senin işin değilmiş. Onu anladım.

ÇOK ÜLKE GÖRDÜM AMA DÜNYA BİR YANA BİZ TÜRKLER BİR YANA

Türkiye’nin genel durumuyla ilgili neler söylersiniz?

Ülkemi ve insanlarımızı çok seviyorum. Doğaya daha iyi bakarsak, işimizi daha iyi yaparsak, dürüst, yardımsever olursak, dünyanın en başarılı ve refahı en yüksek ülkelerinden biri olabiliriz. Sadece ülkemiz değil dünyaca zor bir zamandan geçiyoruz. Kadınlara, çocuklara, hayvanlara kimse şiddet uygulayamaz! Çok ülke gördüm ama inanın dünya bir yana biz Türkler bir yana.

Sana Söz'ün Ömer'inden bomba itiraf! Erkan Petekkaya meğer dolandırılmış ile ilgili etiketler Erkan Petekkaya Sana Söz Kırmızı oda
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.