Samuray kılıçlı vahşetin görgü tanığı ilk kez konuştu: Yaklaşma sana da saplarım!

Ataşehir'de Mimar Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla katledildiği vahşet ile ilgili iddianame kabul edilirken dosyada görgü tanığının ifadeleri de yer aldı. Görgü şahidi Kaan Ağca, "Sese doğru koştum. Elinde kılıç olan bir erkek ile yerde kanlar içinde yatan kadını ve ona kılıcı sokup çıkardığını gördüm" dedi. Ağca ayrıca, cani adamın kendisine "yaklaşma sana da saplarım" dediğini kaydetti.

İnfial yaratan Samuray kılıçlı cinayette tüyler ürperten bir gelişme yaşandı.

İstanbul Ataşehir'de Başak Cengiz'i sokak ortasında vahşice öldüren ve ifadesinde "Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim" diyen katil zanlısı Can Göktuğ Boz için istenen ceza Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.


İLK DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Can Göktuğ Boz (27) hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame gönderildiği Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu şüpheli Şubat ayında hakim karşısına çıkacak.

 

GÖRGÜ TANIĞI İLK KEZ İFADE VERDİ

Sabah'ın haberine göre genç kadının canice hayattan koparılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı titizlikle yürüttüğü soruşturmada görgü tanığının ifadelerine de yer verildi.

5 sayfalık iddianamede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı suçtan zarar gören, olaya müdahale etmek isterken tehdit edilen Kaan Ağca mağdur ve Cengiz ailesi ise müşteki olarak yer aldı.

GÖRGÜ TANIĞI: 'YAKLAŞMA SANA DA SAPLARIM' DEDİ

Dosyada mağdur Kaan Ağca'nın da ifadesi yer aldı. O ifade de en az olay kadar can yakıcıydı. Spor salonuna gitmek için yürüdüğü esnada bir kadının çığlıklarını ve "imdat" sesini duyduğunu söyleyen Ağca, "Sese doğru koştum. Elinde kılıç olan bir erkek ile yerde kanlar içinde yatan kadını ve ona kılıcı sokup çıkardığını gördüm" dedi. Cani adamın kendisine "yaklaşma sana da saplarım" dediğini kaydetti.

 


SAVUNMASI PES DEDİRTTİ: SIKILDIM

Hayatını yitiren Başak Cengiz'in ailesinin şikayetçi olduğu aktarılan iddianamede, Can Göktuğ Boz'un pişkin savunmasına da yer verildi. Boz savunmasında, spor salonundan döndükten sonra akşam evinde oturduğunu canının sıkıldığını ve kolay olduğunu düşünerek bir kadın şahsı bıçaklamayı düşündüğünü söyledi. İnternetten aldığı kılıcının bulunduğu çantayla dışarı çıktığını ve bir süre oturduğu sitenin önünde yürüyüp kadın bir şahsın gelmesini beklediğini itiraf etti. Başak Cengiz'i kaldırımda yürürken görüp yanına yaklaştıktan sonra birden fazla kez kılıçla vurduğunu anlattı. Kendisini gören bir şahsın korkup kaçtığını ve olayı önce kafasında tasarladığını da ifade eden o cani, eve dönünce kılıcı yıkayıp eşofman altını değiştirdiği detayını da aktardı. Herhangi bir rahatsızlığının da bulunmadığını söyledi.

"İÇGÜDÜSEL TATMİN AMACIYLA NEDENSİZ YERE CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ"

Savcılık, Can Göktuğ Boz'un evde bulunduğu sırada kolay olacağını düşünerek bir kadın şahsı bıçaklamaya karar verdiğine vurgu yaparak, daha önceden tanımadığı Başak Cengiz'i aralarında bir tartışma yaşanmadan birçok kez kılıcı sapladığını kaydetti. Savcılık ayrıca, "maktulü içgüdüsel tatmin amacıyla 6'sı öldürücü nitelikte olacak şekilde birden fazla kez kesici aletle nedensiz yere salt öldürmüş olmak için öldürdü. Canavarca his sevkinden başka kendisini suça iten herhangi bir nedenin mevcut olmadığı, canavarca hisle öldürme suçunu oluşturduğu değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı. Olay yerinde gelen mağdur Kaan Ağca'ya da 'silahla tehdit' suçunu işlediğini ifade etti.


BAŞAK CENGİZ'İN KESİN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Başak Cengiz'in kesin ölüm sebebi de belli oldu. Rapora göre genç kadın kesici delici alet yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama sonucu hayatını kaybetti. Cengiz'de 12 adet kesici delici alet yaralaması ve yaralamanın öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü raporuna göre de Cengiz'in öldürülmesinde kullanılan ve Boz'un evinde bulunan kılıçların taşınması yasak olduğu da kaydedildi. Yine aynı laboratuvardan alınan rapora göre Can Göktuğ Boz'un üzerindeki kan lekelerinin Başak Cengiz'le uyumlu olduğu bildirildi.

Samuray kılıçlı vahşetin görgü tanığı ilk kez konuştu: Yaklaşma sana da saplarım! ile ilgili etiketler ifade Başak Cengiz Can Göktuğ Boz görgü tanık şahit samuray
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.