Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla...

Ataşehir'de duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. 1 aylık eğitimi için Ankara'ya gelen 28 yaşındaki Başak Cengiz, akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla saldırıya uğradı. Gözaltına alınan Göktuğ Boz'un evinde yapılan araştırmalarda ise duvarlarındaki yazılar tüyler ürpertti: Tuzak kur, 2023 savaş, Spor yap, Karnına bıçak sapla...

İstanbul Ataşehir'de dün akşam saat 19.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 

Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Göktuğ B. isimli bir kişi, 1 aylık eğitim için İstanbul'a gelen 28 yaşındaki Başak Cengiz'i takip etti ve çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla saldırarak yaraladı. 

KANLAR İÇİNDE YERE YIĞILDI

Ağır yaralanan Başak Cengiz kanlar içinde kaldı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, Ataşehir'de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Cengiz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla...


AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMADIĞI İDDİA EDİLEN ZANLI GÖZALTINDA

Cinayet zanlısı Göktuğ B. ise Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen zanlı, Ataşehir Örnek Polis Merkezi'ne götürüldü.

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla... - Resim : 2

DETAYLAR TÜYLER ÜRPERTTİ

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ Ataşehir'deki cinayetle ilgili şu detayları paylaştı:

Yürekleri sızlatan Kadın Cinayeti Ataşehir'de lüks bir rezidansın önünde meydana geldi. 27 yaşındaki mimar Başak Cengiz, normalde Ankara'da yaşıyor ve İstanbul'a bir iş için gelmiş, çalıştığı firması cinayetin işlendiği lüks sitede bir yer kiralamış.

"TAKİP EDİP KILIÇLA SALDIRIYOR"

Ve kadın akşam işten çıkıp, konakladığı o rezidansa geliyor. Bina önünde yürürken hemen devreye katil zanlısı giriyor, Can Göktuğ Boz. Kapüşonlu kıyafet giymiş, sıfır kol bir tişört giymiş ve elinde samuray kılıcıyla genç kadını takibe başlıyor. Bir süre peşinden gidiyor ve daha sonra bir anda önüne çıkıyor ve aynı Film sahnelerinde olduğu gibi çift eliyle samuray kılıcını tutuyor ve hiç tanımadığı, hiç daha önce görmediği bir kadını karnından bıçaklıyor. Tabii kadın yere düşünce bile zanlı bıçak darbelerine devam ediyor ve olay yerinden ayrılıyor. Görgü tanıkları, hızla durumu sağlık görevlileri ve polis ekiplerine bilgi veriyor. Olay yerine gelen polis ekipleri kamera görüntülerini izliyor ve izlenen o kamera görüntülerinden de katil zanlısının önce ismi tespit ediliyor, sonra aynı sitede kaldığı tespit ediliyor.

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla... - Resim : 3

'TUZAK KUR, KARNINA BIÇAK SAPLA, İNSANLARI ÖLDÜR'

Ve baskın düzenleniyor. Katil zanlısı samuray ile birlikte gözaltına alınıyor. İlginç bir cinayet. Biz böyle sebepsiz, psikopatik cinayet diyoruz bunlara, daha önce hatırlarsınız 2019'da Ceren Özdemir de hiç tanımadığı psikopat bir katil tarafından öldürülmüştü. Burada da psikopatik tavır gözleniyor. Zanlı gözaltına alındı, ifade işlemleri devam ediyor ama polis ekipleri katil zanlısının evinde arama yaptı. Evinin bütün duvarlara yazılar yazılmış... Katil zanlısı evinin duvarlarına ne yazmış? "Tuzak kur" demiş, "2023 savaş" demiş. Haziran, Nisan, Mayıs aylarına dikkat çekmiş. O aylarda bir eylem planlıyor muhtemelen. Ve "Spor yap" demiş. "Karnına bıçak sapla" demiş. Ve "saldıran, tartışan insanları öldür" demiş. Bunu duvarına yazmış. Yani garip bir katil profili var orada.

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla... - Resim : 4

İZLEDİĞİ FİLMLERDEN ETKİLENMİŞ

Şu anda sorgulanıyor. İlk ifadesinde, polis ekipleri 'Sen bu cinayeti neden işledin?' diye soruyor. "İzlediğim filmlerden etkilendim" diyor. Gerçekten de güvenlik kamera görüntülerinde katil tam bir samuray gibi giyinmeye çalışmış.

SAMURAY GİBİ GİYİNMEYE ÇALIŞMIŞ

Kapüşonlu kıyafet, elinde samuray kılıcı... Olayı göre bir site sakini "Ben karşıda oturuyorum. Arabalarla ilgili bir konu var zannettim. Sokakta elindeki kılıçla kadına saldırmış. Burada katletmiş. Daha sonra polis, ambulans geldi. Kadıncağız kanlar içinde yerde yatıyordu. Geldiler, götürdüler" diye konuştu. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor."

CUMARTESİ GÜNÜ GERİ DÖNECEKTİ

Öte yandan mimarlık mesleğini icra eden 28 yaşındaki Başak Cengiz'in nişanlı olduğu, 1 ay sürecek eğitim nedeniyle Ankara'dan Ataşehir'deki Finans Merkezine geldiği ve bir otelde kaldığı, eğitiminin ise Cumartesi günü sonlanacağı öğrenildi. Saldırgan Göktuğ B.'nin ise özel bir sitede tek başına kirada yaşadığı ve insanlarla fazla diyaloğa girmeyen bir kişi olduğu öğrenildi.

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla... - Resim : 5

ACILI BABADAN YÜREK BURKAN SÖZLER

Genç Başak'tan gelen acı haberi alan Cengiz ailesi ise soluğu İstanbul'da aldı. Adli Tıp Kurumu önünde çaresiz bekleyişlerini sürdüren baba Avni Cengiz "Çok başarılı bir öğrenciydi, okulunu sorunsuz bitirdi, mimar oldu. İşinde de çok iyiydi. Ofisi Ankara'da olmasına rağmen İstanbul'daki bir proje için iki aylığına Ataşehir'e geldi. 5 günü kalmıştı, 5 gün sonra Ankara'ya evine dönecekti" diye konuştu.

"EVLİLİK HAYALLERİ VARDI, BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAMDI"

Avni Cengiz "Kızım kısa bir süre önce Nişanlandı, evlilik hayalleri vardı, bütün hazırlıkları tamamdı. Aklıselimin biri gelip kızımın bütün hayallerini çaldı. Koskoco Samuray kılıcıyla insan öldürdü. Yakalandığını öğrendik ama yetmez, cezasını çeksin. Bir insan aklıselim diye samuray kılıcıyla mı dolaşır?" diye konuştu.

 

Samuray kılıcıyla genç kızı öldüren zanlının evi tüyler ürpertti: Tuzak kur, karnına bıçak sapla... ile ilgili etiketler Ataşehir İstanbul samuray kılıcı kılıç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.