Samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren cani hakkında akılalmaz rapor: 'Şeker hastalığı yok' denilemez!

Samuray kılıcı ile Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz'un yarın görülecek davasının ikinci duruşması öncesi skandal bir tespit yapıldı. 'Boz'un cezai sorumluluğunun olmadığı' tespiti yapılarak şizofreninin kronik hastalıklar gibi olduğu söylenen mütalaada, "İlaçlarını düzenli kullanıp diyetine uyan diyabet hastasının kan şekeri normal sınırda ölçülünce 'sende şeker hastalığı yok' denilemez" gibi ifadeler yer aldı.

Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile 9 Kasım 2021 günü vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölüme ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada Boz'un akıl sağlığına dair soru işaretleri net ve kesin olarak giderildi.

Cezai sorumluluğu tam raporlarına rağmen sanık avukatı 'cezai sorumluluğu yok' raporu aldırdı.

2 RAPOR DA "AKIL SAĞLIĞI YERİNDE" DEDİ

Yargılamayı yürüten İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu'ndan katilin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor istedi. Rapor, "bir akıl sağlığı tespit edilmedi" dedi. İlk inceleme raporunun ardından Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu da "yaptığı işin farkında ve pişmanlık duyuyor, çağrışımlar düzgün, amaca varıyor, ceza sorumluluğunu etkileyecek psikopatoloji saptanmadı" değerlendirmesi yaptı. Caninin 'cezai sorumluluğu tam' raporu 2 merciden onaylanmış oldu.

 

RAPORLARA RAĞMEN CANİNİN AVUKATI 'CEZA SORUMLULUĞU YOK' DİYOR

Tüm bu raporlara rağmen yarın görülecek olan davanın ikinci duruşması öncesi, sanık Can Göktuğ Boz'un avukatı, ceza sorumluluğunun olmadığına ilişkin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzman'ından mütalaa alarak dosyaya sundu.

9 sayfalık uzman hekim mütalaasında sanığın daha önceki tedavi evraklarının incelendiği belirtilerek, aralıklı psikolojik tedavi aldığı ve 2014 yılında düşünce bozukluğunun kaybolduğu kaydedildi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan 'akıl sağlığı yerinde' raporlarının hatalı olduğu kanısına varıldığı belirtildi.

 

"ŞEKERİ NORMAL ÇIKAN BİRİNE ŞEKER HASTALIĞI YOK DENİLMEZ"

Can Göktuğ Boz'un şizofreni hastası olduğu vurgulanan mütalaada, şizofreninin kronik hastalıklar gibi olduğu belirtilerek şeker hastalığıyla ilgili de ilginç örnekler verildi. "İlaçlarını düzenli kullanıp diyetine uyan diyabet hastasının kan şekeri normal sınırda ölçülünce 'sende şeker hastalığı yok' denilemez" gibi ifadeler yer aldı.

Suç tarihinde de şizofreni hastalığının belirtilerinin devam ettiği öne sürülen raporda, 'tasarlayarak canavarca hisle öldürme' suçuna karşı ceza sorumluluğu olmadığı öne sürüldü.

 

Samuray kılıcıyla Başak Cengiz'i öldüren cani hakkında akılalmaz rapor: 'Şeker hastalığı yok' denilemez! ile ilgili etiketler Can Göktuğ Boz Başak Cengiz samuray kılıcı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.