Samudio: Paraguay'da Türk dizisi izleyenler çayı soruyor

Çaykur Rizespor'da 127 kez forma giyerek kulüp tarihinin resmi maçlarda en fazla forma giyen yabancı oyuncu olan Paraguaylı Brain Samudio, herkesin kendisine ailenin bir ferdi gibi davrandığını söyledi. 25 yaşındaki forvet, ülkesinde Türkiye elçisi gibi davranıyor.

Çaykur Rizespor'un Paraguaylı forveti Braian Samudio, Süper Lig'de 85, TFF 1. Lig'de 33 ve Türkiye Kupası'nda da 9 karşılaşmada mavili-yeşilli formayı giydi. Karadeniz ekibinde 127 kez forma giyerek kulüp tarihinin resmi maçlarda en fazla forma giyen yabancı oyuncu olan Samudio, 21 maçta forma giyen Kolombiyalı sol bek Victoria'yı geride bıraktı.

Samudio, aynı zamanda kulüp tarihinin resmi maçlarda 58 golle en fazla gol atan yabancı oyuncusu Leonard Kweuke'nin ardından toplamda attığı 34 golle de en golcü ikinci yabancı unvanını da elinde bulunduruyor.

Türkiye'ye gelirken macerasının bu kadar uzun süreceğini tahmin edemediğini itiraf eden Paraguaylı futbolcu, "Şehir hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu düşüncelerle geldiğim Rize'de rekor kırdım. Benim için çok duygusal, anlamlı ve mutlu olduğum anlar. Gerçekten çok mutluyum ve bende rekor kırdığımı şimdi öğreniyorum. İlk geldiğim andan itibaren düşününce burada çok güzel şeyler yaşadım" dedi.

Türkiye'nin ve Rize'nin kendisi için çok farklı bir yerde olduğunu aktaran Samudio, "İlk geldiğim günden itibaren buradaki bütün insanlar, markette, kafede bana gerçekten ailelerinin bir üyesiymişim gibi davrandılar. Bu benim için çok önemliydi. Burada dört yıllık süreci geçirmemi sağlayan şeydi. Birçok maçta oynamamı, motivasyonumu artıran, motivasyonumun devam etmesini sağlayan şeydi. Burada kendimi doğduğum büyüdüğüm şehirdeki gibi hissediyorum. Çünkü, insanlar bana öyle davranıyor. Kulüpte de bütün çalışanların, takım arkadaşlarımın olumlu düşünceleri beni buraya kadar getirdi." diye konuştu.

Samudio: Paraguay'da Türk dizisi izleyenler çayı soruyor

Paraguay'da Türkiye ile ilgili bir dizinin yayımlandığını anlatan Samudio, "Dizide çok çay içiliyor. Paraguay'daki arkadaşlarım arayarak bana ne içtiklerini soruyorlar. Bende çayı anlatıp, bulunduğum şehrin çayın anavatanı, üretildiği, Türkiye'ye dağıldığı yer olduğunu söylüyorum. Onlarında çok ilgisini çekti çay." şeklinde konuştu.

Görüştüğü insanlara Türkiye'nin ve Rize'nin güzelliklerini gönüllü elçi gibi anlattığını kaydeden Samudio, Türkiye'deki ilginin ve futbol sevgisinin çok daha farklı olduğunu sözlerine ekledi.

25 yaşındaki futbolcu, 2017-2018 sezonunda transfer olduğu Karadeniz temsilcisinde ilk sezonda 34 resmi maçta, 2018-2019 sezonunda 32, 2019-2020 sezonunda 34 maçta görev alırken 2020-2021 yılında ise 27 resmi maçta sahada görev alarak toplamda 127 maçta takımına katkı verdi. Samudio'nun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Samudio: Paraguay'da Türk dizisi izleyenler çayı soruyor ile ilgili etiketler Çaykur Rizespor Braian Samudio paraguay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.